Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Is paardenmelk gezond?

19 Oct 2017
door Sanvita Healthy

De vraag die veel mensen bezig houdt de laatste jaren is: Is paardenmelk gezond? Het wordt door veel mensen gezien als wéér een middel tegen allerlei kwaaltjes.

En dat klopt. Paardenmelk is een middel tegen veel inwendige en uitwendige lichaamsklachten. Steeds meer mensen ervaren de positieve werking van paardenmelk. Voordat we laten zien wat het precies is wat paardenmelk gezond maakt, vertellen we eerst iets over het ontstaan van de wetenschap over paardenmelk.

 

Geschiedenis paardenmelk

Al eeuwen geleden is er ontdekt door Russische steppenvolkeren dat paardenmelk een heilzame werking had op het menselijk lichaam. De nomadische volkeren leefden vaak als paardenhouder op de steppe van Mongolië en het huidige Rusland. Logischerwijs dronken ze veel paardenmelk en hierdoor hadden ze een hogere weerstand, minder last van de soms erge koude en voelden ze zich fitter. Ook is bekend dat de vroegere Egyptische koningin Cleopatra haar schoonheid te danken had aan het gebruik van paardenmelk. In China is al meer dan 1000 jaar de wetenschap dat paardenmelk gezond is, en worden er hele kuddes merries gehouden om te melken voor de geneeskrachtige werking van paardemelk.  

paardenmelk gezond ​    paardenmelk capsules
Vandaag de dag is paardenmelk in Rusland een belangrijk middel in de medische sector. In dit land is de overtuiging dat paardenmelk gezond is zo hoog, dat het zelfs een officieel geneesmiddel is. Verschillende artsen werden overtuigd en er werden door heel het land speciale paardenmelk sanatoriums gebouwd.

Na de Tweede Wereldoorlog heeft Dr. Rudolf Stork (1923-2014), nadat hij vastzat in Rusland en hier kennis maakte met de werking van paardenmelk, het onderzoek uitgebreid en stichtte in 1959 in Duitsland zelf een merrie melk boerderij. Inmiddels hebben meer boerderijen in Duitsland zich gespecialiseerd in paardenmelk.

In Nederland komen er steeds meer mensen achter dat paardenmelk gezond is. Na al die jaren onderzoek weten we nu waarom paardenmelk gezond is. Hier is een overzicht van alle voorkomende ingrediënten die paardemelk van zichzelf kent.

Naast veel water, bevat paardenmelk zeer belangrijke bouwstoffen voor het lichaam:

 • Meervoudige onverzadigde vetzuren
 • Vitamine A
 • Vitamine B1, B2, B3, B6, B7, B12, en B13
 • Vitamine C
 • Vitamine D
 • Vitamine E
 • Vitamine K
 • Vitamine T (Carnitine)
 • Albumine en Globuline
 • Caseïne
 • Peptide en vrije aminozuren
 • Melksuiker
 • Calcium
 • Fosfor, Magnesium, IJzer, Natrium, Kalium, Chloor, IJzeroxide, Koper, Kobalt, Zink, Selicium, Jodium, Selenium, Chroom, Molybdeen, Aluminium, Titanium
 • Pantoleenzuur, Floiumzuur, Citroenzuur, Acetylcholine, Lecythine, Choline, Cholestoroline
 • Peroxydase, Oxydase, Phospatase, Diatase, Katalase, Lipase

 

Paardenmelk capsules poeder

Paardenmelk kun je vers drinken, echter is het maar 2 dagen houdbaar. Door deze eigenschap hebben we de paardenmelk laten verpoederen waardoor het veel langer houdbaar is. Met deze techniek halen we het water eruit, en blijven alle andere gezonde stoffen erin zitten. Paardenmelk kun je kopen in capsules van 600mg. De juiste dosering is bij de meeste aandoeningen 5 capsules per dag. Ook kun je losse poeder kopen per 100gram. Deze is vacuüm verpakt en hier moet je 3 theelepels per dag van innemen. Dit kun je door de vla of met water mengen.

Waar helpt paardenmelk bij?

Paardenmelk is gezond en helpt daarom bij veel verschillende aandoeningen. De groepen zijn: huidaandoeningen, maag- en darmklachten en je immuunsysteem krijgt een boost van paardenmelk.

Lees hier meer over waar paardenmelk bij helpt.

Bestellen en ontvangen

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 22:00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Bij bestellingen boven €60 betaal je géén verzendkosten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »