Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Jeukende ogen door hooikoorts? 7 natuurlijke oplossingen én paardenmelk

19 Oct 2023
door Sanvita Healthy

Als je jeukende ogen door hooikoorts ervaart, weet je hoe vervelend dit kan zijn. Het is een veelvoorkomend symptoom van hooikoorts, een allergische reactie op pollen van bomen, grassen en onkruid. Deze allergenen kunnen ervoor zorgen dat je ogen rood, gezwollen en jeukend worden, wat je dagelijkse activiteiten behoorlijk kan verstoren. Gelukkig zijn er manieren om de symptomen te verlichten en je comfort te verhogen tijdens het hooikoortsseizoen.

Wat veroorzaakt jeukende ogen bij hooikoorts?

Hooikoorts, ook bekend als allergische rhinitis, wordt veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem op bepaalde stoffen in de lucht. Wanneer je lichaam in contact komt met deze allergenen, zoals pollen, reageert het immuunsysteem door histamine vrij te geven. Dit kan leiden tot verschillende symptomen, waaronder:

 • Jeukende en waterige ogen;
 • Niezen;
 • Loopneus;
 • Verstopte neus;
 • Hoofdpijn.

Natuurlijke middelen tegen jeukende ogen door hooikoorts

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die verlichting kunnen bieden bij jeukende ogen als gevolg van hooikoorts. Het is belangrijk op te merken dat deze remedies niet bij iedereen even effectief zijn, en het is altijd raadzaam om met een arts te overleggen voordat je nieuwe behandelingen probeert. Hier zijn enkele natuurlijke middelen die je kunt overwegen:

 1. Koude kompressen: Breng koude kompressen aan op je gesloten ogen om de zwelling te verminderen en verlichting te bieden bij jeuk. Dit kan de symptomen tijdelijk verlichten.
 2. Komkommers: Leg dunne plakjes verse komkommer op je gesloten ogen. Komkommer heeft een verkoelend effect en kan helpen bij het verminderen van zwelling en jeuk.
 3. Kamillethee: Kamille heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Maak een kopje kamillethee, laat het afkoelen en gebruik het als een kompres op je ogen. Je kunt ook kamilletheezakjes gebruiken die je eerst in warm water hebt gedrenkt en daarna hebt laten afkoelen.
 4. Aloë vera: Verse aloë vera-gel kan verkoelend en kalmerend zijn. Breng een kleine hoeveelheid aan rond je ogen, maar vermijd direct contact met de ogen.
 5. Honing: Lokaal geproduceerde honing kan soms helpen bij het verminderen van allergische reacties. Voeg een kleine hoeveelheid toe aan warm water of thee en drink het op.
 6. Zwarte en groene thee: Beide soorten thee bevatten antioxidanten en kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Maak een kopje thee, laat het afkoelen en gebruik het als kompres op je ogen.
 7. Quercetine-rijk voedsel: Quercetine is een natuurlijke antioxidant die ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Voeg voedingsmiddelen toe die rijk zijn aan quercetine, zoals uien, appels, en bessen, aan je dieet.
 8. Luchtreiniger: Overweeg het gebruik van een luchtreiniger in je huis om allergenen te verminderen die je ogen kunnen irriteren.

Ontdek de voordelen van paardenmelk capsules

Als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je hooikoortssymptomen aan te pakken, gebruik dan paardenmelk capsules. Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Deze helpen je immuunsysteem te versterken tegen de allergische reactie op pollen.

Jeukende ogen door hooikoorts
 

Paardenmelk capsules tegen hooikoorts hebben veel voordelen:

 • Rijk aan voedingsstoffen: Paardenmelk bevat vitaminen A, B, C, D en E, mineralen zoals calcium en magnesium, en essentiële aminozuren.
 • Immuunsysteem ondersteuning: De immunoglobulinen in paardenmelk kunnen bijdragen aan een sterker immuunsysteem.
 • Goed voor de spijsvertering: Paardenmelk heeft een positief effect op de darmflora en helpt bij spijsverteringsproblemen en allergieën.
 • Meer dan 700 beoordelingen met een gemiddelde van een 9,2.

Probeer het zelf en ervaar de mogelijke voordelen voor je jeukende ogen en andere hooikoortsklachten.

Hoe gebruik je paardenmelk capsules tegen hooikoorts

Je gebruikt paardenmelk capsules met een dagelijkse dosering van vijf capsules. Iedere dag neem je op één vast moment vijf capsules tegelijk in. De meeste mensen zijn tussen de twee en drie weken grotendeels van hun klachten af. Op basis van alle ervaringen is het slim om twee tot drie maanden de capsules te gebruiken, zodat je de allergie vanuit de oorzaak tegengaat. Zo maak je de meeste kans dat de hooikoorts klachten niet of grotendeels niet meer voorkomen.