Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmiddel tegen griep: boost je weerstand!

11 Oct 2023
door Sanvita Healthy

Zoek je een paardenmiddel tegen griep? Bij Sanvita vindt je een natuurlijk middel die je griep tegengaat en je weerstand verhoogd. In deze blog behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Wat is de oorzaak van griep?
 • Wat kun je zelf doen tegen griep?
 • Natuurlijke middelen tegen griep
 • Paardenmiddel tegen griep

Wat is griep?

Griep is een ziekte die wereldwijd voorkomt. Het komt vaak in de herfst en winter, het zogenoemde griepseizoen. Griep kan variëren in ernst, van milde tot ernstige symptomen, en het kan leiden tot ernstige complicaties, met name bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, ouderen en jonge kinderen.

De symptomen van griep kunnen onder meer zijn:

 • Koorts en koude rillingen
 • Hoesten
 • Keelpijn
 • Loopneus of verstopte neus
 • Spierpijn en gewrichtspijn
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid en zwakte
 • Misselijkheid en braken (komt soms voor, vooral bij kinderen)
 • Diarree (komt soms voor, vooral bij kinderen)

Griep wordt overgedragen van persoon tot persoon via druppeltjes die vrijkomen wanneer een geïnfecteerde persoon hoest, niest of praat. Deze druppeltjes kunnen worden ingeademd door mensen in de buurt, wat leidt tot nieuwe infecties. Daarnaast kunnen de virussen op oppervlakken overleven en worden overgedragen door direct contact met geïnfecteerde oppervlakken, zoals deurknoppen of handgrepen.

Hoewel griep meestal vanzelf overgaat binnen een week of twee, kunnen ernstige complicaties optreden, zoals longontsteking, bronchitis en verergering van onderliggende gezondheidsproblemen.

Wat is de oorzaak van griep

De griep, ook wel influenza genoemd, wordt veroorzaakt door influenza-virussen. De symptomen van griep kunnen variëren van mild tot ernstig en omvatten koorts, koude rillingen, hoesten, keelpijn, spierpijn, vermoeidheid en hoofdpijn. De vijf meest voorkomende oorzaken van griep zijn:

 • Influenza A-virus: Dit is een van de meest voorkomende typen influenza-virus en kan ernstige griepuitbraken veroorzaken.
 • Influenza B-virus: Het influenza B-virus is doorgaans minder veranderlijk dan het influenza A-virus en komt vaak voor in epidemieën.
 • Influenza C-virus: Het influenza C-virus veroorzaakt doorgaans mildere symptomen dan influenza A en B en wordt minder vaak geassocieerd met grote griepuitbraken.
 • Andere influenza-virussen: Naast de bovengenoemde typen influenza-virussen zijn er nog andere, minder vaak voorkomende typen influenza-virussen die griep kunnen veroorzaken.
 • Mutaties en nieuwe stammen: Influenza-virussen hebben de neiging om snel te muteren, wat kan leiden tot de opkomst van nieuwe stammen.

Het is belangrijk op te merken dat de meest voorkomende oorzaak van griepvariatie gedurende het jaar en van jaar tot jaar, afhankelijk van welke stammen van het virus momenteel circuleren.

Effectieve tips om zelf griep te bestrijden

Als je eenmaal die vervelende griep te pakken hebt, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Maar wat kun je zelf doen tegen griep? Hier vindt je een aantal handige tips om je griep te bestrijden.

Versterk je immuunsysteem

Griep is een infectie die je immuunsysteem hard op de proef stelt. Het is dus belangrijk om je immuunsysteem een boost te geven. Dit kun je doen door gezond en gevarieerd te eten, voldoende te slapen en stress te vermijden. Het natuurlijke paardenmiddel tegen griep bevat meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen.

Hydratatie en rust

Wanneer je griep hebt, is het essentieel om goed gehydrateerd te blijven. Drink veel water, thee of bouillon om je vochtbalans op peil te houden. Daarnaast is rust nemen een belangrijk onderdeel van het herstelproces. Je lichaam heeft energie nodig om de griep te bestrijden, dus zorg ervoor dat je voldoende slaapt en je activiteiten beperkt.

Natuurlijke huismiddelen tegen griep

Er zijn verschillende synthetische of medische middelen die kunnen helpen bij het verlichten van de symptomen van griep. Denk aan pijnstillers, hoestdranken of neussprays. Daarnaast zijn er ook verschillende huismiddeltjes die kunnen helpen, zoals kippensoep, honing of gemberthee.

Paardenmiddel tegen griep wat wél werkt

Het enige echte paardenmiddel tegen griep is paardenmelk. Deze melksoort wordt in poedervorm in handige capsules verkocht zodat je het eenvoudig in kan nemen. Paardenmelk is een van de minst voorkomende natuurlijke producten met meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen.

paardenmiddel tegen griep

Een natuurlijk paardenmiddel tegen griep

Van nature bevat paardenmelk zoveel verschillende voedingsstoffen dat de pure vorm al genoeg is voor een weerstand boost. De griep en vervelende symptomen worden sterk vermindert of verdwijnen in enkele dagen na het innemen van de capsules. De capsules moet je minimaal een maand innemen voor een goede opbouw van de weerstand en om te voorkomen dat je weer snel vatbaar bent voor een infectie.

De dagelijkse dosering van dit paardenmiddel tegen griep is vijf capsules per dag. Dat staat gelijk aan één glas melk. De capsules neem je allemaal tegelijk in met water. Als je moeite hebt om capsules in te nemen kun je ze open maken en de poeder mengen met lauw water of door een toetje.