Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmiddel tegen obstipatie

6 Jun 2023
door Sanvita Healthy

Wat is obstipatie

Obstipatie is de benaming voor een aandoening waarbij je last hebt met het regelmatig legen van de darmen. Je hebt een slechte stoelgang en over het algemeen is er een verstopping in de darmen. Obstipatie wordt ook wel constipatie genoemd; beide termen zijn medisch verantwoord te gebruiken.

De meest voorkomende kenmerken van obstipatie zijn:

  • Harde en droge ontlasting
  • Opgeblazen of verstopt gevoel
  • Opgezette buik en pijn bij beweging
  • Buikkrampen
  • Verminderende stoelgang (één of twee keer per week)

Obstipatie kun je op een natuurlijke manier aanpakken door het paardenmiddel tegen obstipatie te gebruiken wat in deze blog beschreven staat. Om het tegengaan van obstipatie goed te doen is het belangrijk te achterhalen wat de oorzaak van obstipatie kan zijn. 

De oorzaken van obstipatie

De oorzaak van obstipatie kan heel erg verschillen per persoon. Het is afhankelijk van je lichaamsbouw, levensstijl, hoelang je al darmklachten hebt en leefgebied.

Hier een overzicht van mogelijke oorzaken van obstipatie:

Voeding: het voldoende binnen krijgen van vezels is heel belangrijk voor de darmwerking. Verstopping in de darmen kan komen voor het niet genoeg eten van vezelrijk voedsel. Voorbeelden hiervan zijn groenten, fruit, volle granen (volkoren producten), peulvruchten en noten. De darmwerking werkt beter bij voldoende aanwezigheid van vezels wat obstipatie tegengaat.

Beweging: Belangrijk tegen obstipatie is beweging. Regelmatige lichaamsbeweging zoals wandelen, sporten of fietsen stimuleert de darmen en helpt bij een goede spijsvertering. Bij een zittend beroep is het belangrijk om ieder half uur even een paar minuten te staan of te lopen.

Levensstijl wijziging: Een wijziging in de routine zoals een jetlag na lang vliegen, een onregelmatig slaappatroon of het negeren van aandrang om naar het toilet te gaan geven obstipatie een kans. Ook valt zwangerschap daaronder. Hormonale verandering kunnen darmwerking vertragen en obstipatie veroorzaken.

Medicijnen: Er zijn medicijnen die obstipatie als bijwerking kunnen hebben. Pijnstillers zoals opioïden, sommige antidepressiva, supplementen met ijzer, sommige calcium vormen of aluminium zijn daar voorbeelden van.

Naast bovenstaande oorzaken van obstipatie zijn er ook medische aandoeningen die kunnen  leiden tot verstopping in de darmen. Voorbeelden daarvan zijn PDS, hypothyreoïdie, diabetes, MS of darmobstructie.

Ook psychologische omstandigheden zoals angst, stress of depressieve gedachten hebben invloed op de spijsvertering.

paardenmiddel tegen obstipatieObstipatie gaat vaak gepaard met 
pijnscheuten en kramp. 

Tips tegen obstipatie

Met deze tips tegen obstipatie kun je verstopping in darmklachten tegengaan. Ook vindt je het paardenmiddel tegen obstipatie.

Tip 1: drink voldoende

Voldoende vocht in je lichaam helpt tegen obstipatie. Drink iedere dag 1,5 tot 2 liter water en/of thee, zo veel mogelijk verspreid over de dag. Eet ook vochtrijke groenten zodat het vocht langzaam vrij komt in de maag.

Tip 2: eet vezels

Neem voldoende vezels in. Met vezels houd je je ontlasting soepel en help je de darmwerking. Vezels werken als spons en geven je ontlasting een beter vorm zodat het beter door de darmen kan. Voorbeelden van vezelrijk voedsel zijn groenten, fruit, volkoren producten, peulvruchten en noten.

Tip 3: beweeg voldoende

Regelmatige beweging is goed voor een gezonde spijsvertering. Ook de darmbewegingen worden gestimuleert door lichaamsbeweging. Het beste is ieder dag 30 minuten te bewegen en één of twee keer in de week intenser te sporten.

Tip 4: ontwikkel een vast toiletgewoonte

Op vaste tijden naar het toilet gaan helpt bij het bevorderen van de stoelgang. Bijvoorbeeld iedere dag na de avondmaaltijd, maar het kan ook op een ander moment wat jou goed uitkomt.

Tip 5: neem de tijd

Als je naar het toilet gaat; neem daar dan rustig de tijd voor. Wanneer je aandrang voelt, onderdruk deze niet. Dat kan namelijk zorgen voor een verstoring van de darmwerking. Pak je rust tijdens het toiletbezoek.

Tip 6: verminder stress

Je spijsvertering kan behoorlijk beïnvloed worden door stress. Verminder je stressniveau, rust beter uit en vermijd stressvolle situaties. Ontspanningstechnieken zoals mediteren, yoga of een ademhalingscontrole werken daar goed tegen.

Paardenmiddel tegen obstipatie

Er is één paardenmiddel tegen obstipatie wat letterlijk een paardenmiddel is. Met biologische paardenmelk capsules ga je namelijk obstipatie op een natuurlijke manier tegen. Dit paardenmiddel tegen obstipatie bestaat uit pure paardenmelk poeder in capsules. Van nature bevat paardenmelk meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Die zorgen op een natuurlijke manier voor een gezonde darmflora.

Je neemt dit paardenmiddel tegen obstipatie drie maanden in. De eerste weken worden afvalstoffen afgevoerd en daarna begint de opbouw van de darmflora. Paardenmelk capsules worden ook vaak gebruikt bij huidklachten, allergieën of longklachten.

De dosering van de capsules is voor volwassenen vijf per dag. Die neem je allemaal tegelijk in met een glas water op een voor jou geschikt moment. Als je voor het eerst dit paardenmiddel tegen obstipatie gebruikt, bouw je de dosering op. Je begint dag 1 met één capsule, dag 2 met twee capsules, dag 3 met drie capsules en zo bouw je op tot vijf capsules op de 5de dag. Dit neem je drie maanden in.

Wat is het resultaat van dit paardenmiddel tegen obstipatie?

De meeste mensen ervaren de eerste week nog niets. Na een of twee weken merk je dat de klachten afnemen. De verstoppingen komen minder voor, krampen worden minder en de stoelgang wordt beter. Na verloop van tijd merken gebruikers van paardenmelk capsules dat hun stoelgang ook regelmatiger wordt en dat je nagenoeg geen last meer hebben van darmklachten.

Bij chronische darmproblemen leert de ervaring dat dit natuurproduct sterke verlichting van de klachten geeft. Het komt voor dat ook dit middel klachten die al jarenlang aanwezig zijn, niet volledig kan weg nemen. Je boekt dan al een mooi resultaat als 80 of 90% van je klachten verminderen.  

Sanvita Healthy

De paardenmelk capsules van Sanvita Healthy zijn 100% natuurlijk en bevatten geen vulstoffen. De paardenmelk poeder is als enige van Nederland biologisch gecertificeerd. Dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid zijn erg belangrijk voor ons merk.

Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur. Verzending is in Nederland en België gratis.