Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Wanneer is paardenmelk kopen een goed idee

13 Feb 2024
door Sanvita Healthy

Als je erover nadenkt om paardenmelk te kopen, ben je waarschijnlijk op zoek naar natuurlijke oplossing. Een oplossing voor allergieën, huidklachten, darmklachten of longklachten.

Maar waar moet je op letten bij paardenmelk kopen? En waarom zou je eigenlijk kiezen voor paardenmelk? In deze blog geven we je 4 situaties waarin paardenmelk kopen een goede oplossing is.

Voordelen van paardenmelk

Paardenmelk is niet alleen een alternatief voor mensen die allergisch zijn voor koemelk. Het biedt ook een natuurlijke oplossing tegen klachten zoals:

  • Allergieën: Paardenmelk bevat meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Het verhoogt je weerstand waardoor allergische reacties op bijvoorbeeld chemische stoffen, stof of pollen sterk verminderen.
  • Huidklachten: Door de unieke samenstelling helpt paardenmelk tegen huidklachten en wordt het effectief gebruikt in huidverzorgingsproducten.
  • Darmklachten: De darmflora wordt op een gezonde manier opgebouwd door paardenmelk. Daardoor gaat het diverse spijsverterings- en darmproblemen tegen.
  • Longklachten: De meeste klanten ervaren verlichting van longklachten door het gebruik van paardenmelk bij bijvoorbeeld astma, benauwdheid, vastzittend slijm en hoesten.

Producten met daarin paardenmelk kopen

Paardenmelk in verse vorm is moeilijk houdbaar te houden. Pasteuriseren is geen optie omdat er dan veel vitaminen en mineralen verloren gaan. Invriezen is niet praktisch omdat je dan iedere dan een bekertje moet ontdooien en het veel ruimte inneemt.

Paardenmelk capsules kopen

Een goede oplossing is het verpoederen van de verse melk. Dan kun je paardenmelk kopen in poedervorm. Deze poeder is in handige capsules gedaan zodat je iedere dag de exacte hoeveelheid binnen krijgt die je nodig hebt.

Paardenmelk in huidverzorging

Crèmes en lotions op basis van paardenmelk gebruik je voor een natuurlijke huidverzorging. De huidverzorgingsproducten zijn speciaal geschikt voor de dunne en gevoelige huid. Natuurlijke toevoegingen zoals shea butter en ontstekingsremmende vitamine c ingrediënten helpen je huid tegen eczeemklachten, psoriasis, een droge huid, jeuk en ontstekingen.

Waarom biologische paardenmelk kopen

Biologische paardenmelk heeft verschillende zekerheden ten opzichte van gangbare zonder keurmerk. Deze zekerheden worden onafhankelijk en periodiek gecontroleerd. Biologische certificering geeft strikte richtlijnen die gericht zijn op milieu-, dierenwelzijns- en gezondheidsaspecten. Hier zijn enkele van de voordelen van biologische paardenmelk:

  1. Gebruik van synthetische chemicaliën: Biologische boerderijen vermijden het gebruik van synthetische chemicaliën zoals pesticiden, herbiciden en kunstmest. Dit minimaliseert de negatieve impact op het milieu en vermindert de blootstelling aan potentieel schadelijke stoffen voor consumenten.
  2. Dierenwelzijn: Biologische boerderijen hebben strengere normen voor dierenwelzijn. Dit kan onder meer betrekking hebben op het bieden van voldoende ruimte voor de dieren, toegang tot buitenlucht en weidegang. Ook wordt het gebruik van groeihormonen en preventieve antibiotica vermeden.
  3. Milieuvriendelijker: Biologische boerderijen leggen vaak minder druk op het milieu omdat het gebruik van chemische meststoffen en pesticiden wordt beperkt. Bovendien wordt de biodiversiteit op boerderijen vaak bevorderd door het behoud van natuurlijke habitats en het gebruik van duurzame landbouwpraktijken.
  4. Gezondere voedingswaarde: Sommige studies geven aan dat biologische producten hogere niveaus van voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, antioxidanten en variatie aan vitaminen en mineralen bevatten.
  5. Geef de natuur ruimte: Biologisch gecertificeerde boeren streven naar duurzamere en milieuvriendelijkere landbouwpraktijken. Dit zijn boeren die belang hechten aan milieubehoud en duurzaamheid. Ze streven naar gezondere ecosystemen en leggen een sterke nadruk leggen op het welzijn van hun dieren. Ook zijn biologische bedrijven vaak kleiner en familiebedrijven.

Belangrijk: ook zonder biologische certificering zijn er dierenliefhebbers die hun dieren, het milieu en de producten op een goede manier behandelen. Bij Sanvita maken we bewust de keuze voor gecertificeerde biologische paardenmelk zodat het altijd onafhankelijk geborgd is.

Ervaringen met paardenmelk

Veel mensen hebben positieve ervaringen met het gebruik van paardenmelk. Sanvita heeft meer dan 750 reviews met een gemiddelde beoordeling van een 9,2. Het heeft hen geholpen bij het verminderen van gezondheidsklachten en het verbeteren van hun algehele welzijn.

Wanneer is paardenmelk kopen géén goed idee?

Paardenmelk is een natuurlijk product. Als je verwacht dat je vandaag paardenmelk koopt, morgen je producten gebruikt en overmorgen van je klachten af bent is paardenmelk kopen geen goed idee. Je moet dit natuurproduct de tijd geven.

De eerste weken voert het vooral afvalstoffen af, dan bouwt het de darmflora op en daarna richt het zich op de huidgezondheid en weerstand. Dit kan tussen de twee en vier weken duren. Wij adviseren een periode van drie maanden voor het beste resultaat. 

Het is ook geen goed idee om paardenmelk te kopen als je weet dat je een lactose intolerantie hebt. Paardenmelk is vergelijkbaar met moedermelk. Het is licht verteerbaar en heel goed te verdragen voor het menselijk lichaam. Als je een lactose intolerantie hebt is het slim om een paar dagen bijvoorbeeld één capsule per dag te nemen. Als je er niet tegen kan voel je een tinteling in de keel en/of verdikking van de tong. 

Ontdek de werking van paardenmelk

Paardenmelk kopen kan een waardevolle toevoeging zijn aan je dagelijkse routine. Of je nu op zoek bent naar een natuurlijke oplossing voor gezondheidsklachten of je huid en weerstand wilt verzorgen met natuurlijke producten, paardenmelk biedt deze mogelijkheden. Ontdek zelf de voordelen van paardenmelk en hoe het jouw leven kan verrijken.

Paardenmelk producten kopen? Bekijk ons assortiment.