Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Wetenschap toont aan dat moedermelk helpt tegen astma

29 Apr 2017
door Sanvita Healthy

Onderzoek pleit voor moedermelk als volksgezondheidsmaatregel

Een nieuw wereldwijd exclusief onderzoek naar borstvoeding toont aan dat moedermelk helpt astma te voorkomen. Al in een vroeg stadium wordt het lichaam in 40% van de gevallen geholpen met het voorkomen van astma.

Alleen al in Nederland hebben ongeveer 610.000 mensen last van astma. Volgens de wetenschap bestaat er nog geen genezend middel tegen astma. Het onderzoek wordt gepresenteerd op het Internationale Borstvoeding en Lactatie Symposium in Parijs op 22 en 23 maart 2018. Topwetenschappers van over de hele wereld presenteren hier de resultaten van het onderzoek naar borstvoeding. In 2018 wordt het symposium voor de 13e keer gehouden.

Preventie is het beste geneesmiddel voor een ziekte zonder wetenschappelijk geteste medicijnen. Daarom bespreken onderzoekers en deskundigen tijdens het symposium ook een voorlichtingsprogramma waarin gezinnen met een genetische voorgeschiedenis van astma actief worden geïnformeerd over de rol die moedermelk kan spelen in de preventie van de ziekte.

Even belangrijk als vaccinaties
Ook het onderzoek van professor Tricia Johnson, van het Departement of Health Systems Management aan Rush University, bevestigt “zonder enige twijfel is moedermelk een goed middel, zonder bijwerkingen, tegen een aantal ernstige ziektes.” De resultaten uit haar onderzoek pleiten voor borstvoeding als volksgezondheidsmaatregel, die even belangrijk is voor de gezondheid en welvaart van een land als vaccinaties.

In 2016 ontwikkelde het York Health Economics Consortium ‘s werelds eerste economische model voor premature baby’s en moedermelk. Door borstvoeding te geven aan één jaarlijkse populatie van premature baby’s in het Verenigd Koninkrijk, zouden de rechtstreekse kosten voor de gezondheidszorg in het eerste jaar met 30,1 miljoen pond dalen. Alleen al door preventie van ziektes zoals sepsis en leukemie. Tijdens het symposium presenteert Johnson voor het eerst een nieuwe kosten-batenanalyse die aantoont dat borstvoeding geven een lage economische investering vergt, waarvan het rendement voor de samenleving op korte en lange termijn zeer hoog is.

Nobelprijs Geneeskunde en Economie
Keith Hansen, vicevoorzitter voor Human Development bij de Wereldbank, plaatst borstvoeding ook bovenaan de wereldwijde economische agenda. Volgens hem zou borstvoeding wereldwijd jaarlijks ruim 800.000 kinderen en 20.000 moeders het leven kunnen redden. Hij stelt: “Als borstvoeding nog niet zou bestaan, zou de persoon die het vandaag uitvond een dubbele Nobelprijs in de geneeskunde en economie verdienen.” Doordat borstvoeding een scala aan ziektes voorkomt, zouden volgens hem de gezondheidszorgkosten wereldwijd jaarlijks met honderden miljoenen dollars kunnen dalen.

moedermelk helpt tegen astma paardenmelk lijkt op moedermelkpaardenmelk capsules 

Paardenmelk bij astma

Steeds meer mensen ervaren de werking van paardenmelk bij astma. Door het lage vetpercentage en de samenstelling van meer dan 40 verschillende vitaminen en mineralen lijkt paardenmelk van alle melksoorten het meeste op moedermelk. Daarom heeft paardenmelk in de meeste gevallen een gunstig effect op het lichaam.

Paardenmelk gebruikt je bij astma voortdurend. De eerste 3 maanden neem je 5 capsules in. Daarna bouw je af naar 1 of 2 capsules per dag. Verder kent paardenmelk geen bijwerkingen, behalve als je last hebt van een lactose allergie. Bij deze allergie kan het in sommige gevallen voorkomen dat paardenmelk niet wordt verdragen. Los van dat paardenmelk goed werkt bij astma, is paardenmelk ook een goed natuurlijk middel tegen eczeem, hooikoorts en alle andere vormen van allergieën.

Paardenmelk bestellen

Paardenmelk heb je in poedervorm of capsules. Voor kinderen wordt de poeder gebruikt, voor volwassenen de capsules. Neem 3 theelepels poeder of 5 paardenmelk capsules per dag in. Hier vind je het hele assortiment.

Bestellen en ontvangen

Je bestelling wordt zorgvuldig ingepakt en verzonden. Bestel je op werkdagen voor 23:00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog gratis verzonden.