Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Winter zorgt voor een droge huid!

3 Dec 2019
door Sanvita Healty

Veel mensen hebben last van een droge huid in de winter doordat het buiten steeds kouder wordt. Je huid heeft heel wat te doorstaan in de herfst en de winter. Van warmte naar kou en van kou weer naar warmte.

Bij iedere temperatuurwisseling heeft je huid een uitdaging om de vochtbalans op peil te houden. Door de koude en droge lucht, en binnen warme lucht, droogt je huid snel uit. Hierdoor voelt het strak aan, is het gevoelig en trekt het soms.

Het uitdrogen komt niet alleen door de kou buiten, maar ook door de verwarming binnen. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid naar beneden en droogt onze huid sneller uit.

Het is goed om hier een goede crème en lotion tegen te gebruiken om je huid te beschermen in de winter. Als je een beschermlaag op je huid aanbrengt, zorgt het ervoor dat het vocht niet snel weg kan.

   De oplossing voor een zachte en goed verzorgde huid is het insmeren met zalfjes.

Winter droge huid sanvita

Een droge huid in de winter

Hier een beeld om de werking van je huid uit te leggen:

Een pan kokend water verliest veel vocht als je de deksel eraf haalt. Dat vocht verdampt door de hoge temperatuur. Laat je de deksel half of helemaal op de pan, verlies je veel minder vocht.

Met dit principe werkt een crème ook. Je voorziet de huid van zalf waardoor het vocht minder snel weg kan. Dat vocht wordt van binnenuit aangevuld en zorgt voor een soepele, hydraterende huid.

Is de huid droog in de winter, dan smeer je je huid in met zalf en help je de huid het vochtgehalte op peil te houden.

droge huid sanvita winterEr zijn veel crèmes, zalfjes en lotions te vinden in de winkels en op internet. Zoveel aanbod zorgt voor onzekerheid en je hebt eigenlijk geen idee meer wat nou echt goed werkt, en logisch!

Zo is het voor vele mensen een zoektocht. Daarom hebben wij nu een natuurproduct ontwikkelt wat veel voordelen geeft.

Onze dagcrème, nachtcrème en handcrème hebben goede resultaten bij volgende klachten:

  • Zuurstofarme huid
  • Vochtarme huid
  • Vetarme huid
  • Extreem droge huid
  • Overgevoelige huid

Al onze crèmes werken hydraterend en voeden je huid. Zo ben je verzekerd van een natuurlijke verzorging en maximaal resultaat.

droge huid huidverzorging sanvita

Verzorg een droge huid in de winter natuurlijk

Onze crèmes zijn ontwikkeld met een bijzonder natuurproduct; paardenmelk. Paardenmelk is een uniek verzorgingsproduct met hoogstaande resultaten bij huidverzorging. Vanuit onze overtuiging dat paardenmelk een effectieve en natuurlijke werking heeft bij huidproblemen, hebben we daarin ook de Dagcrème en Nachtcrème formule opgezet.

Hier nog enkele tips bij een droge huid of eczeem:

  • Smeer de huid goed in met een vettere crème, zoals Sanvita Dagcrème of nachtcrème.
  • Gebruik geen crèmes met veel conserveermiddelen
  • Gebruik zeepvrije douchegel of onze 100% natuurlijke douchegel op basis van paardenmelk
  • Gebruik na het douchen direct een lotion en een dagcrème of nachtcrème
  • Douche kort én niet te heet

Voedt je huid van binnenuit met paardenmelk capsules 

Biologische paardenmelk capsules zorgen ervoor dat je je huid van binnenuit voedt. Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Zonder kunstmatige toevoegingen neem je deze capsules in tegen een droge huid in de winter. Zo geef je jouw huid alles wat nodig is.

Met onze natuurlijke producten help je je droge huid de winter door!