Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

De 6 beste tips tegen hooikoorts

4 Mar 2019
door Sanvita Healthy

6 beste levensstijl tips bij hooikoorts

 • Zoek uit voor welke pollen je allergisch bent; 

 • Houd de pollenkalender in de gaten, en probeer de pollen waarvoor je allergisch bent zoveel mogelijk te vermijden;

 • Als je allergisch bent van gras, hang dan geen natte was buiten om te drogen. De pollen uit het gras en de bomen gaan in je was zitten, waar je later last van krijgt;

 • Smeer wat vaseline rond je neus, zo bescherm je je tegen de prikkeling van de pollen;

 • Draag een zonnebril die goed aansluit rond de ogen, hierdoor heeft het stuifmeel geen contact met je ogen;

 • Houd ramen zoveel mogelijk dicht zodat het stuifmeel zo min mogelijk in huis komt;

 • Was je haren en je kleding goed als je veel buiten hebt gelopen, dat bevordert onder andere je slaap.

Voordat we je voorstellen aan slechts één natuurwonder waar hooikoorts van over kan gaan, eerst nog wat over voeding:

 

6 beste voedingstips bij hooikoorts

Al zou je het niet direct zeggen, maar voeding krijgt steeds meer aandacht in de strijd tegen hooikoorts. Je lichaam is blijkbaar in staat iets tegen de gevolgen van hooikoorts te doen en de oorzaak aan te pakken, mits je bepaalde voedingsstoffen vermijdt en andere stoffen juist inneemt. Deze voedingsmiddelen kun je eten om minder last van hooikoorts te krijgen en kan leiden tot minder klachten bij hooikoorts:

 

 • Wortel;

 • Uien;

 • Knoflook;

 • Basilicum en tijm;

 • Gember;

 • Kurkuma.

Het geregeld eten van bovenstaande groenten en kruiden kan de hooikoorts enigszins verlichten.

Wortel is een plant met van nature veel voorkomende pigmenten, zoals carotenoïden. Deze stof heeft een natuurlijke werking als antioxidant en kunnen ontstekingen in bijvoorbeeld luchtwegen en longen terugdringen. Carotenoïde is ook een verstekend natuurproduct voor je immuunsysteem.

Door de hoeveelheid Quercetine wat in uien aanwezig is, helpt deze stof de gevolgen en symptomen van hooikoorts te verminderen. De hoeveelheid Quercetine in uien is tien keer zoveel als in broccoli wordt waargenomen en drie keer zoveel als in kool wordt gevonden.

Knoflook is een natuurlijke antioxidant wat ook het sofje Quercetine bevat en daarom de gevolgen van hooikoorts kan verminderen. Ook verbetert knoflook de bloedsomloop en verlaagt het de bloeddruk.

Basilicum heeft een bevorderende werking op de spijsvertering en ontspant je zenuwstelsel. Daarnaast heeft Tijm een antibacteriële werking en bevat het de werkzame stof Thymol. Deze stof werkt goed bij bijvoorbeeld keelpijn.

Gember is een algemeen werkende wortel tegen veel ziektes. Het helpt ontstekingen tegen te gaan en heeft een kalmerende werking op de spijsvertering. Ook kun je van gember theezetten.

Kurkuma (ook wel geelwortel genoemd) is een van de krachtigste natuurproducten met medicinale eigenschappen. Kurkuma is ontstekingsremmend en pijnstillend en is geschikt voor allerlei ziektes.

 

Beste tip tegen hooikoorts: natuurlijk middel

Geen gesnotter meer en geen rode ogen of andere aandoeningen? Er is een natuurproduct wat ervoor zorgt dat je geen last meer hebt van je neus en ogen en is een natuurlijk middel tegen hooikoorts.

Paardenmelk capsules  gebruiken is de beste tip tegen hooikoorts en werkt vanuit de oorzaak tegen hooikoorts. Paardenmelk neem je in met capsules, zo het werkt van binnenuit.

Waarom paardenmelk capsules werken tegen hooikoorts

In paardenmelk capsules zitten zoveel goede stoffen (meer dan 40!) die ervoor zorgen dat je darmflora goed gaat functioneren en je darmflora zelf de afvalstoffen kan afvoeren. De veelheid aan vitaminen en mineralen in paardenmelk, en vooral de diversiteit aan deze gezonde stoffen, hebben een positief effect op hooikoorts.

Als de darmflora niet goed werkt, uit dat zich in een allergische reactie op je huid of luchtwegen. Door paardenmelk capsules drie maanden in te nemen, heb je grote kans dat je na deze maanden geen last meer krijgt van hooikoorts of andere allergische aandoeningen.

Je hoeft na deze maanden ook geen behandelingen, pilletjes of zalfjes te gebruiken wat voor veel mensen een opluchting is.

Paardenmelk capsules tegen allergieën is voor vele mensen onbekend, dat komt doordat het niet wetenschappelijk bewezen is. Door de vele goede ervaringen van mensen in zowel Nederland als daarbuiten, die als natuurlijk middel tegen hooikoorts paardenmelk gebruiken, wordt paardenmelk steeds meer bekend als een heilzaam middel.

 

Symptomen hooikoorts

Tijdens de hooikoortsperiode dwarrelt er overal stuifmeel door de lucht. Bij het inademen van stuifmeel raak je slijmvliezen geïrriteerd en daardoor kunnen er klachten van hooikoorts ontstaan zoals:

De tijd van de pollen is voor sommige mensen echt een zware tijd en kunnen niet goed presteren in hun dagelijkse leven. Ziekteverzuim en doktersbezoeken liggen hierdoor hoger in de hooikoortsperiode dan daarbuiten.

 

 • Loopneus

 • Hardnekkige niesbuien

 • Geïrriteerde ogen

 • Vermoeidheid

 • Kriebelhoest

 • Verstopte neus

 • Benauwdheid

 

Wie krijgt er last van hooikoorts

Er zijn mensen die van jongs af aan last hebben van hooikoorts, het kan namelijk erfelijk zijn. Deze mensen hebben vaak ook last van andere allergieën zoals astma, koemelkallergie en huisstofmijt. Ook uit het zich in bijvoorbeeld eczeem. Als je beide ouders last hebben van hooikoorts, kan je kind tot wel 70% kans hebben om ook last te krijgen van hooikoorts.

Hooikoorts hoeft niet altijd erfelijk te zijn, maar kan je op latere leeftijd alsnog krijgen. Dat komt vaak door langdurig inademen van stuifmeel en het niet goed functioneren van de darmflora. De slijmvliezen raken door in de loop van jaren geïrriteerd door het inademen van stuifmeel en daardoor kan je ineens last hebben van hooikoorts.

 

Wanneer het meeste last van hooikoorts

In de periode van februari tot september hebben de meeste mensen last van hooikoorts. De maand juni is de ergste maand voor mensen met hooikoorts. Deze maand werd vroeger ook wel ‘hooimaand’ genoemd. Tegenwoordig heb je een pollenkalender waar je op kunt zien waar en wanneer de ergste pollen in het land zijn. Voor vele mensen een uitkomst dat ze er rekening mee kunnen houden.

Paardenmelk als beste tip tegen hooikoorts kun je eenvoudig online bestellen en heb je de volgende dag in huis. Na de eerste dagen merk je al verschil, maar het is belangrijk om paardenmelk drie maanden in te nemen. Daarna bouw je de dosering in twee weken rustig af.

Tabitha:

De werking van de capsules van paardenmelk is ongelofelijk. Ik had een lange tijd nagedacht of ik het wel zou doen want ik had al zoveel geprobeerd. Nou het duurde mij nog geen twee weken en de allergieën hooikoorts en eczeem ging over. het lijkt zelfs dat ik meer lucht heb gekregen, meer uithoudingsvermogen. Misschien toch ook een lichte vorm van astma gehad. Erg bedankt, eindelijk een middel gevonden wat wel werkt en beloofd wat er beschreven staat.

 

Dhr. Vis: 

Ik kreeg last van hooikoorts en heb een paar weken de capsules ingenomen en ik heb nu al veel minder hooikoorts.

 

 

Bestel hier paardenmelk capsules als natuurlijk middel tegen hooikoorts.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »