Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Een zuurstofarme huid

8 Sep 2021
door Sanvita Healty

Een zuurstofarme huid is een huid die niet goed gevoed wordt van binnenuit. Hierdoor is de huid niet in topconditie en treedt er snel veroudering en verkleuring op. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze een zuurstofarme huid hebben, terwijl anderen juist een behandeling ondergaan om zuurstof extra in de huid te krijgen.

Kenmerkende eigenschappen van een zuurstof arme huid zijn:

 • Bleke huid, weinig kleur
 • Slechte doorbloeding van de huid
 • Diepe oneffenheden onder de huid door een verkeerde stofwisseling
 • Slappe huid
 • Slecht opneembare huid bij crèmes
 • Vergrootte poriën  
 • Bij sommige mensen gaat juist de huid glimmen (zonder vettigheid)

 

Een gezonde huid ademt. Daarmee wordt de lichaamstemperatuur geregeld, vuil afgevoerd en verzorgd. Bij een zuurstofarme huid wordt er vaak crème gebruikt tegen droogheid en dergelijke, echter neemt een zuurstofarme huid een crème niet of nauwelijks op.

Dat een zuurstofarme huid heel slecht is voor de vitaliteit van de huid en onderliggende weefsels, weten weinig mensen. Veel mensen realiseren zich niet dat je huid het grootste ademende orgaan is van je lichaam. Daarom is het heel belangrijk dat dit orgaan, de hele huid dus, goed functioneert.

zuurstofarme huid hoe aanpakken

Een zuurstofarme huid kun herkennen aan cosmetica die loslaat bij regen/water of bij zonnig weer. Daarvan ga je overmatig zweten waardoor er een laagje talg, vet en vocht tussen de cosmetica en de huid gaat zitten. De huid wordt plakkerig en voor de werking van de crème is het niet fijn als deze weer ‘naar buiten komt’ uit de huid.

Wat te doen tegen een zuurstofarme huid?

Wat je kan doen tegen een zuurstofarme huid is niet zo moeilijk. Het is geen jarenplan met intensieve behandelingen. Een zuurstofarme huid is heel eenvoudig van binnenuit te ondersteunen.

Je huid wordt gevoed via ultradunne bloedvaatjes, net onder het huidoppervlak. Dit bloed heeft allerlei stofjes vanuit de spijsvertering opgenomen om je huid te ondersteunen. Als je alleen naar M&M’s of pizza eet en je avond bestaat uit Crocy en Coca Cola, krijgt je bloed daaruit stofjes mee.

Een zuurstofarme huid is gebaat bij veel verschillende vitaminen en mineralen. Er bestaat niet maar één stofje die ervoor zorgt dat je huid weer als een perzik wordt. Deze diversiteit aan vitaminen en mineralen, goed voor je huid,  vinden we in paardenmelk!

Zuurstofarme huid? Paardenmelk capsules!

Je zal misschien denken; Paardenmelk?! Geven paarden melk dan? Ja! Sanvita is specialist in producten vervaardigd uit paardenmelk. Paardenmelk bestaat uit meer dan 40 verschillende vitaminen, mineralen, sporenelementen en enzymen. Allemaal in de diverse combinatie perfect voor mensen met huidproblemen.

Paardenmelk hebben we in handige capsules. Onze capsules zijn 100% gevuld met paardenmelkpoeder en gemaakt van HPMC. Dit zijn capsules die vegetarisch, koosjes en hala verantwoord zijn.

 

Voor een optimale verzorging van de huid neem je vijf capsules per dag, op één moment van de dag.

 

Met deze dosering ben je verzekert van een goede natuurlijke verzorging voor een zuurstofarme huid.

Natuurlijke crème voor zuurstofarme huid

Een zuurstofarme huid heeft naast paardenmelk capsules veel baat bij natuurlijke verzorging. Sanvita heeft een speciale dagcrème en  bodylotion ontwikkeld voor droge en beschadigde huidsoorten. Bij eczeem, psoriasis of rosacea is dit een ideale natuurlijke behandeling. Bij acne klachten of een vette huid is de Active Sebo Cream een goede creme. 

Met natuurlijke ingrediënten creëren we een natuurlijke crème voor een zuurstofarme huid. Een crème voor een zuurstofarme huid moet voldoen aan de volgende uitgangspunten:

 • Natuurlijke ingrediënten
 • Hoofdbestanddeel natuurlijk verzorgingsproduct zoals paardenmelk
 • Makkelijk in gebruik
 • Moet snel intrekken
 • De huid moet er beter van uit gaan zien

 

Een constante stroom aan natuurlijke vitaminen en mineralen via paardenmelk is heel belangrijk voor je huid. Zonder voortdurende zuurstoftoevoer raken de huidcellen eerder uitgeput en zal het langer duren voordat ze weer herstellen.

Slechte luchtkwaliteit, zware metalen, airconditioning, slechte voeding, roken, bacteriën, te weinig of teveel slaap en uitlaatgassen zijn oorzaken van een zuurstofarme huid.

Zuurstofarme huid behandelen van binnenuit

Een natuurlijke behandeling tegen een zuurstofarme huid kun je doen met paardenmelk. Met meer dan 40 verschillende soorten vitaminen, mineralen, antioxidanten en sporenelementen zorgt paardenmelk voor een natuurlijke behandeling tegen een zuurstofarme huid van binnenuit.

Zo krijgt de huid een natuurlijke verzorging zonder de kans op bijwerkingen van synthetische of chemische behandelingen.

In combinatie met de natuurlijke dagcrème en bodylotion is een zuurstofarme huid binnen een paar weken al een stralende en goed verzorgde huid.

Neem paardenmelk minimaal drie maanden in. In deze periode worden afvalstoffen verwijderd en kan het lichaam leren de huid zelf te verzorgen.  

Een gezonde levensstijl bevorderd de vitaliteit van de huid. Paardenmelk capsules zijn geen vervanging van een gezond en gevarieerd dieet.

Natuurlijke verzorging voor een zuurstofarme huid

Een zuurstofarme huid is gebaat bij natuurlijke verzorging. Met de natuurlijke dagcrème voor overdag en nachtcrème voor in de nacht van Sanvita Healthy wordt de huid geholpen energie op te slaan en zich te weren tegen invloeden van buitenaf.  

dagcreme zuurstofarme huid

Met onze bodylotion op basis van natuurlijke paardenmelk voorkomt het uitdrogen en voedt de huid na het baden, douchen, zwemmen of zonnebaden met natuurlijke vitaminen, mineralen en andere biologische bestanddelen. De lotion houdt de huid soepel en elastisch en heeft een zeer verfrissende werking.