Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Het beste middel tegen eczeem

20 Oct 2021
door Sanvita Healthy

Een jeukende huid, branderig gevoel en schilfers. Zomaar wat klachten die aangeven dat je wellicht eczeem hebt. Heel vervelend natuurlijk en hier wil je graag vanaf. Na het afstruinen van alle mogelijke ‘wondermiddel-websites’ en voor je gevoel álles tevergeefs geprobeerd te hebben, blijf je zitten met de vraag: ‘Wat is nu écht het beste middel tegen eczeem?’

In deze blog staat eczeem centraal en kom je erachter dat je (nog) niet alles geprobeerd hebt!

Lees meer over:

Hoe ontstaat eczeem?

Eczeem wordt vooral beschouwd als heel vervelend. Omdat het vaak op de huid goed zichtbaar is, heeft het bij veel mensen ook een negatieve invloed op het zelfvertrouwen. Onnodig eigenlijk, want veel mensen kunnen het krijgen en je kunt er weinig aan doen.

De oorzaak van eczeem verschilt nogal, Een aantal factoren die de kans op eczeem bepalen:

 • Aanleg
 • Erfelijkheid
 • Allergenen zoals latex, nikkel en rubber
 • Niet-allergene factoren, zoals water, zeep, wol en alcohol
 • Lichaamsinvloeden zoals transpiratie, stress of een droge huid
 • Weersinvloeden zoals een droge lucht, warmte of fel zonlicht

Eczeem symptomen die het meeste voorkomen

Welke eczeem symptomen zien we het vaakst en wanneer werken onze natuurlijke producten niet? Bij symptomen van eczeem denk je in het begin vaak; dit gaat wel weer over. Misschien haal je een zalf of crème en is de jeuk steeds even weg. Maar meestal zetten de eczeem symptomen door. Dat komt doordat de oorzaak van binnen zit. Je huid wordt van binnenuit gevoed en daar moet je dus ook het eczeem tegengaan.

De meest voorkomende eczeem symptomen zijn:

 • Jeukende huid, door het krabben en schuren wordt het erger;
 • Rode huid, door de ontstekingsreactie wordt de bloedtoevoer verhoogd;
 • Schilfers, door ruwe huid bij eczeem en door snelle huidwisseling bij psoriasis;
 • Bultjes op de huid die maar niet weggaan;
 • Branderig gevoel;
 • Blaasjes met vocht, je huid probeert uit alle macht te herstellen.

Nu weten we hoe eczeem ontstaat en welke signalen je lichaam geeft die wijzen op eczeem. Dan is de logische volgende vraag: wat kun je ertegen doen?

Middelen tegen jeuk eczeem

Over het algemeen zijn middelen tegen jeuk eczeem remmend. Het middel tegen de jeuk helpt maar een korte tijd tegen eczeem. De jeuk is weg of de roodheid verminderd voor dat moment. Zodra de crème is uitgewerkt, komen je eczeemklachten weer terug.

Een typisch voorbeeld van welke middelen tegen jeuk bij eczeem worden ingezet is hormoonzalf. Buiten dat kleine kinderen het al niet mogen gebruiken, zit er voor volwassenen aan dit middel voor eczeem ook een maximale gebruikstijd. 

Doordat op dat moment je niets anders hebt dan hormoonzalf als beste middel tegen eczeem heb je grote kans dat je huid ‘verslaafd’ raakt aan het middel en zodra je er vanaf probeert te komen ontwikkel je TSW (Topical Steroid Withdrawl). Een anti-eczeem middel wat via de huid wordt toegediend zal nooit de oorzaak kunnen aanpakken en daarmee de eczeem oplossen.

Paardenmiddel capsules: het middel tegen eczeem

Het beste middel tegen eczeem zijn Sanvita capsules. Waarom zijn Sanvita capsules het beste middel tegen eczeem? Omdat deze capsules ervoor zorgen dat je huid van binnenuit de juiste voeding krijgt. Meer dan 40 verschillende vitaminen en mineralen zorgen ervoor dat je langdurig van je eczeem symptomen af bent.

Als je eczeem hebt, word je vaak geadviseerd om een zalf of crème te gebruiken. Daarin zitten dan specifieke stofjes die je huid gezonder maken en het eczeem tegen gaan. En dat is allemaal waar, maar ze fixen je eczeem niet bij de oorzaak. Dát is het werk van onze capsules.

Veruit het grootste deel van onze klanten gebruiken onze producten als middelen tegen eczeem. In het onafhankelijke reviewsysteem van WebwinkelKeur krijgen we van meer dan 700 klanten maar liefst een cijfer van 9,2!

zelfvertrouwen door beste middel tegen eczeem

Eczeem middelen op natuurlijke basis

Je wilt het beste middel voor eczeem waarbij je niet de gevolgen tegengaat maar opzoek gaat naar de oorzaak. Zo los je jouw eczeem op. Ook is het belangrijk je huid niet te belasten met allerlei synthetische middelen. Ze hebben een snelle werking, maar je lichaam zal tegen werken omdat het niet natuurlijk is.

Eczeem middelen op natuurlijke basis sowieso krijgen in je lichaam altijd meer kans hun werk te doen. Als een eczeem middel op natuurlijke basis gemaakt is, herkent je lichaam de werkzame stoffen en zal deze eerder inzetten als middel tegen eczeem.

Het natuurlijke middel tegen eczeem van Sanvita zijn onze capsules. In onze capsules zit paardenmelk poeder. De laatste jaren nemen steeds meer mensen onze capsules als anti eczeem middel omdat ze de oorzaak van eczeem aanpakken. Duitsland is het eerste land wat de poeder nu als geneesmiddel tegen eczeem heeft opgenomen.

beste middel tegen eczeem capsules sanvita

Sanvita capsules als middel voor eczeem

Onze capsules zijn een natuurlijk middel voor eczeem. Je huid vernieuwt elke 28 dagen en je wilt dit middel tegen eczeem van binnenuit je huid gezond maken. Onze capsules neem je 3 maanden in, met een dosering van 5 capsules per dag.

Na deze 3 maanden kunnen de meeste mensen stoppen met innemen omdat de eczeem verdwenen is. Bij sommige mensen met heftige en langdurige eczeem klachten kan het zijn dat je de capsules als middel voor eczeem na deze 3 maanden nog blijft innemen, maar dan met een dagelijkse dosering van 1 of 2 capsules.

Paardenmelk capsules voordeelpakket middel tegen eczeem

Natuurlijk middel voor eczeem huidverzorging

Naast onze capsules die het eczeem van binnenuit behandelen, is het belangrijk je huid te verzorgen. Natuurlijke huidverzorging bij eczeem is cruciaal. De capsules doen van binnenuit als natuurlijk middel voor eczeem hun werking, maar als dat tegengewerkt wordt door synthetische producten die je op je huid smeer, is dat een tegenwerkende reactie.

Onze natuurlijke bodylotion helpt tegen de jeuk en versnelt het herstelproces van buiten. Ook trekt het snel in, voelt het niet vet aan en ruikt het fris. Zowel vrouwen als mannen zijn bij het innemen van de capsules ook altijd blij met de werking van de bodylotion. Deze combinatie laat snel je eczeem oplossen.

Sanvita bodylotion beste middel tegen eczeem

Voor eczeem op je gezicht kun je het beste onze dagcrème overdag en onze nachtcrème voor in de nacht gebruiken. Deze zijn geschikt voor de huid op het gezicht en hebben dezelfde natuurlijke werking tegen eczeem. Samen met de capsules heb je met onze huidverzorgingsproducten het beste middel tegen eczeem.