Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Huisstofmijt allergie symptomen bestrijden

4 Jul 2022
door Sanvita Healthy

Huisstofmijt allergie symptomen

Huisstofmijt allergie symptomen herken je aan verschillende klachten. Je hebt een huisstofmijt allergie als je vaak jeukende ogen of neus hebt en vaak moe bent. Ook heb je last van een piepende adem of benauwdheid, of vaak een verstopte neus. Verderop in dit artikel informatie over hoe je huisstofmijt kan bestrijden en een natuurlijk middel tegen huisstofmijt allergie.

Een huisstofmijt allergie komt steeds vaker voor. Alleen al in Nederland heeft tussen de 10 en 25% van de mensen last van een huisstofmijt allergie. Vooral bij kinderen, zo meldt het Isala Kliniek in Zwolle, enkele jaren terug al. Internist-allergoloog Terreehorst van het AMC in Amsterdam ziet dat allergieën steeds vaker voorkomen. Ook ernstige allergieën nemen toe. Huisstofmijt allergie bij kinderen uit zich vooral in snotterige neuzen, benauwdheid en moeheid. Naast kinderen kunnen ook volwassenen en zelfs huisdieren last hebben van een huisstofmijt allergie.

Huisstofmijt allergie bestrijden

Tips tegen de huisstofmijtallergie kom je veel tegen. Van je huis vol laten lopen met azijn tot je hond of kat weg doen: tips werken pas als je ze makkelijk kunt toepassen. Je kunt een huisstofmijt allergie zelf bestrijden door de volgende tips tegen huisstofmijt allergie op te volgen:

  • Wassen van beddengoed

Was minimaal 1 keer in de twee weken lakens, kussenslopen, onderlakens en dekbedovertrekken op 60 graden. Dat zorgt ervoor dat je in bed huisstofmijt zult verminderen.  

  • Regelmatig stofzuigen

Door regelmatig het hele huis te stofzuigen, bijvoorbeeld 1 keer in de drie dagen, verminder je de aanwezigheid van stof in huis. Leef je met meer dan 2 personen of heb je huisdieren? Probeer dan eens per twee dagen te stofzuigen.

  • Goede ventilatie

Een goede tip tegen huisstofmijtallergie is het goed ventileren van je huis. Vooral woon- en slaapkampers goed ventileren helpt.

  • Allergie vrije inrichting

Je denkt er niet snel aan, maar hoe je je huis inricht heeft invloed op je huisstofmijtallergie. Kies meubels op poten in plaats van helemaal dicht tot onderaan. Ook is het beter om niet al te grote kasten in je woonkamer of slaapkamer te hebben. Een bed op poten maakt makkelijker schoon dan een blok tot op de vloer.

  • Heb je een huisdier?

Borstel en was je huisdier vaker als je allergisch bent. Voorkomt ophoping van stof en huidschilfers van je huisdier.

Gebruik bovenstaande tips + dit natuurlijke middel

Als je bovenstaande tips toepast, je steeds last hebt en je huisstofmijt allergie snel wil aanpakken is er een natuurlijk middel wat veel mensen gebruiken tegen allergieën: paardenmelk capsules van Sanvita.

Zeer effectief natuurlijk middel tegen huisstofmijt allergie

Om de symptomen van een huisstofmijt allergie tegen te gaan, werkt dit natuurlijke middel uiterst effectief: paardenmelk capsules. Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Dat zorgt ervoor dat je weerstand verbetert zodat je beter tegen de allergie kan. Bij de meeste mensen zijn de klachten na 6 weken grotendeels of helemaal weg. 

Paardenmelk capsules, binnen 3 maanden van je allergie af

Het innemen van paardenmelk capsules doe je dagelijks. De aanbevolen dosering is de eerste drie maanden 5 capsules per dag, allemaal tegelijk. Na deze drie maanden zijn de meeste mensen van hun allergie af. Komen je klachten terug of is je allergie nog niet helemaal weg? Ga na de drie maanden dan verder met 2 capsules per dag, zodat je het onder controle houdt.

Bestel paardenmelk capsules voor drie maanden

met 25% korting en gratis verzending

natuurlijk middel tegen huisstofmijt tips

Huisstofmijt allergie bij kinderen

Voor kinderen met een huisstofmijt allergie gelden de bovenstaande regels; huis schoon, goed ventileren en paardenmelk capsules innemen. Dit natuurlijke middel tegen huisstofmijt allergie bij kinderen kun je gebruiken door de capsules door te laten slikken. Als dat niet lukt kun je de capsule open maken, mengen door lauw water of door een toetje. Voor kinderen tot 3 jaar zijn twee capsules per dag voldoende. Kinderen tussen de 3 en 7 jaar hebben genoeg aan drie capsules per dag. Van 7 tot 10 jaar is de dosering vier capsules per dag en vanaf 10 jaar vijf capsules per dag.

Huisstofmijt allergie hond

Heb je een hond met een huisstofmijt allergie? Dan is het belangrijk deze vaak te borstelen en te wassen. Ook het schoonhouden van het huis, een mand en/of bench/hok is belangrijk. Ook honden hebben veel baat bij het innemen van paardenmelk capsules. Deze kun je heel geven, en ook open maken en over het voer strooien.

Dagelijkse dosering:

Tot 10 kilo: twee capsules

10 tot 20 kilo: drie capsules

20 tot 50 kilo: vier capsules

Vanaf 50 kilo: vijf capsules

Bestel je op werkdagen tot 23:59 uur; dan is het dezelfde dag gratis verzonden.