Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmiddel tegen hooikoorts

3 Apr 2023
door Sanvita Healthy

Zoek je een paardenmiddel tegen hooikoorts? Bij Sanvita vind je een natuurlijk middel die je hooikoorts klachten tegengaat. In deze blog behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Wat is de oorzaak van hooikoorts?
 • Wat kun je zelf doen tegen hooikoortsklachten?
 • Natuurlijke middelen tegen hooikoorts
 • Paardenmiddel tegen hooikoorts

Oorzaak hooikoorts; wat is het?

Hooikoorts, ook wel allergische rhinitis genoemd, wordt veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem op allergenen in de lucht. De meest voorkomende oorzaak van hooikoorts is pollenallergie. Dit type hooikoorts staat bekend als seizoensgebonden en wordt meestal veroorzaakt door pollen van grassen, bomen en onkruid.

Wanneer deze pollen in de lucht zweven en worden ingeademd door iemand met een pollenallergie, reageert het immuunsysteem. De reactie is het vrijgeven van histamine en andere chemicaliën, wat leidt tot symptomen zoals niezen, loopneus, jeukende ogen en keelpijn.

Hooikoorts in de winter of herfst

Er zijn ook niet-seizoensgebonden vormen van hooikoorts die het hele jaar door kunnen voorkomen. Deze worden meestal veroorzaakt door allergenen zoals huisstofmijt, schimmelsporen, huisdierenhaar en verontreinigende stoffen in de lucht. Je kunt daardoor de klachten ervaren van hooikoorts in de winter of in de herfst. 

Tips tegen hooikoorts die je zelf kan doen

Hier zijn vier makkelijke tips tegen hooikoorts waarmee je klachten kunt verminderen:

 1. Houd ramen gesloten: Op dagen met veel pollen in de lucht is het verstandig om ramen en deuren gesloten te houden. Gebruik in plaats daarvan airconditioning met een schoon luchtfilter om de lucht in je huis koel en schoon te houden.

 2. Draag een zonnebril en hoed: Wanneer je naar buiten gaat op dagen met veel pollen, draag dan een zonnebril om je ogen te beschermen tegen allergenen en een hoed om je haar en gezicht te bedekken. Dit kan helpen voorkomen dat pollen in je ogen en neus terechtkomen.

 3. Douche en was kleding na tijd buiten: Na een tijd buitenshuis te zijn geweest, vooral op dagen met veel pollen, is het een goed idee om meteen te douchen en je kleding te wassen. Dit helpt om pollen van je lichaam en kleding te verwijderen, zodat je niet wordt blootgesteld aan allergenen in huis.

 4. Gebruik allergievriendelijke beddengoed: Allergievriendelijk beddengoed, zoals kussenslopen en matrashoezen met een speciale barrière tegen allergenen, kan helpen om blootstelling aan huisstofmijt en andere allergenen te verminderen. Was je beddengoed ook regelmatig op hoge temperatuur om allergenen te doden.

Daarnaast kan het handig zijn om dagelijks de pollenverwachting te controleren en activiteiten buitenshuis te plannen op momenten dat de pollenconcentratie lager is, zoals na een regenbui.

Benieuwd wat je zelf al kunt doen om hooikoorts te verminderen?
Download de 
vijf praktische tips tegen hooikoorts!­­

tips tegen hooikoorts ebook sanvita

Natuurlijke middelen tegen hooikoorts 

Er zijn verschillende natuurlijke middelen waarmee je de klachten van hooikoorts kunt verminderen. Het ene middel werkt voor de ene persoon heel goed, het andere weer veel minder. Het paardenmiddel tegen hooikoorts verderop in dit artikel werkt voor iedereen. 

 1. Lokale honing: Sommige mensen geloven dat het consumeren van lokale, rauwe honing kan helpen bij het opbouwen van tolerantie voor de pollen in je omgeving. Er is echter beperkt wetenschappelijk bewijs om deze bewering te ondersteunen.

 2. Quercetine: Quercetine is een flavonoïde dat van nature voorkomt in bepaalde voedingsmiddelen, zoals uien, appels en bessen. Quercetine bevat mogelijke anti-allergische en ontstekingsremmende eigenschappen.

 3. Probiotica: Probiotica, die gunstige bacteriën bevatten, kunnen de balans van darmmicroben beïnvloeden en mogelijk de immuunrespons reguleren. Dit kan bij sommige mensen helpen om allergische symptomen te verminderen.

 4. Vitamine C: Vitamine C is een antioxidant die ontstekingsremmende eigenschappen heeft en kan helpen bij het verminderen van hooikoortssymptomen. Je kunt vitamine C vinden in voedingsmiddelen zoals citrusvruchten, brocolli, sinaasappels en kiwi's.

 5. Kurkuma: Kurkuma is een kruid dat curcumine bevat, een stof met ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt soms gebruikt om allergische reacties te verminderen. Kurkuma kan worden ingenomen als onderdeel van je dieet of in supplementvorm.

 6. Boterbloem (Butterbur): Boterbloemextract wordt soms gebruikt om allergische symptomen te verlichten. Het kan de productie van histamine verminderen, een stof die betrokken is bij allergische reacties. Het is echter belangrijk om een gestandaardiseerd supplement te gebruiken omdat niet-gezuiverde boterbloemproducten giftig kunnen zijn voor de lever.

Natuurlijk paardenmiddel tegen hooikoorts dat werkt

Het enige echte paardenmiddel tegen hooikoorts is paardenmelk. Deze melksoort is verkrijgbaar in poedervorm in handige capsules, zodat je het eenvoudig inneemt. Paardenmelk is één van de minst voorkomende natuurlijke producten met meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Van nature bevat paardenmelk zoveel verschillende voedingsstoffen dat de pure vorm al genoeg is voor een weerstand boost.

Door de grote variatie aan verschillende vitaminen en mineralen bouw je een gezonde darmflora op. Daarmee krijgt je weerstand voldoende ondersteuning tegen de pollen. De allergische reactie blijft uit of wordt sterk minder. 

De hooikoorts en allergische symptomen worden sterk verminderd of verdwijnen in enkele dagen na het innemen van de capsules. De capsules moet je minimaal twee tot drie maanden innemen voor een goede opbouw van de weerstand en om te voorkomen dat je weer snel vatbaar bent voor hooikoorts het volgende seizoen.

paardenmiddel tegen hooikoorts sanvita

De dagelijkse dosering van dit paardenmiddel tegen hooikoorts is vijf capsules per dag. Dat staat gelijk aan één glas melk. De capsules neem je allemaal tegelijk in met water. Als je moeite hebt om capsules in te nemen, kun je ze openmaken en de poeder mengen met lauw water of door een toetje.

Ervaringen paardenmelk tegen hooikoorts

De ervaringen van gebruikers van paardenmelk capsules tegen hooikoortsklachten vindt je op de productpagina van capsules. Ook worden reviews getoond bij het keurmerk WebwinkelKeur.

paardenmiddel tegen hooikoorts ervaringen paardenmiddel tegen hooikoorts ervaringen

paardenmiddel tegen hooikoorts ervaringen  

Voor drie maanden hebben we een compleet voordeelpakket met 30% korting en gratis verzending. Wij verzenden iedere werkdag om 23:59 uur en de capsules worden per brievenbuspost bezorgt.