Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Paardenmiddel tegen verkoudheid

14 Jun 2023
door Sanvita Healthy

Zoek je een paardenmiddel tegen verkoudheid? Bij Sanvita vind je een natuurlijk middel die je verkoudheid tegengaat. In deze blog behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Wat is de oorzaak van verkoudheid?
 • Wat kun je zelf doen tegen verkoudheid?
 • Natuurlijke middelen tegen verkoudheid
 • Paardenmiddel tegen verkoudheid

Oorzaak verkoudheid; wat is het?

Verkoudheid wordt veroorzaakt door een infectie van de bovenste luchtwegen, meestal door een virus. Er zijn meer dan 200 verschillende virussen die verkoudheid kunnen veroorzaken, maar verkoudheid wordt met meest veroorzaakt door rhinovirussen. Dit is een besmettelijke vorm die overgaat van mens tot mens via kleine druppeltjes. Deze dwarrelen in de lucht en door inademing wordt een andere persoon besmet.

Direct contact met neus en mond draagt ook bij aan de verspreiding. Naast een verkoudheid krijgen door besmetting is het voor het virus erg makkelijk om binnen te dringen als je stress hebt, vermoeid bent, rookt of bij een lage weerstand. In deze situaties slaat een virus sneller toe en ben je extra vatbaar voor een verkoudheid.

Wat kun je zelf doen tegen verkoudheid?

Er is geen specifieke behandeling voor verkoudheid. Geduld lijkt de meest voor de hand liggende optie te zijn. Aan het einde van dit artikel maak je kennis met een paardenmiddel tegen verkoudheid dat je direct een boost geeft. Je kunt zelf ook een aantal dingen doen tegen verkoudheid. De meeste van deze acties zijn vooral bedoeld om verkoudheid in de toekomst te voorkomen.

 • Rust en slaap voldoende. Om te herstellen van de virusinfectie heeft je lichaam rust en slaap nodig. Per persoon is de hoeveelheid verschillend. De meeste mensen weten wel wat de hoeveelheid slaap is die ze nodig hebben.
 • Drink voldoende. Zo worden afvalstoffen goed afgevoerd en voorkom je uitdroging.
 • Om koorts en pijn te verminderen kun je paracetamol nemen. In deze blog geven we je tips over natuurlijke middelen tegen een verkoudheid.
 • Stoom je neus open met heet water (waar je zout aan toevoegt).
 • Vermijd anderen: blijf thuis om te voorkomen dat je anderen besmet. Was regelmatig je handen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Natuurlijke middelen tegen verkoudheid

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die helpen bij het verlichten van symptomen van verkoudheid. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Honing: het innemen van honing kan helpen tegen keelpijn en vermindert de hoest. Je kan honing tegen verkoudheid innemen met warm water (met citroen) of door de thee mengen.
 • Echinacea of zonnehoed: Echinacea, ook wel bekend als Zonnehoed, is een vaste tuinplant die helpt tegen de symptomen van verkoudheid. Ook is het een immuunbooster als je het laat oplossen in thee of als supplement inneemt.
 • Gember: van nature heeft gember een ontstekingsremmende werking en helpt het hoest en keelpijn te verminderen. Je kan een stukje gember in heet water doen en thee van trekken, of geraspt door het eten doen. Veel mensen vinden de smaak scherp, dus doe kleine beetjes tegelijk.
 • Knoflook: een ander natuurlijk middel tegen verkoudheid is de knoflook. Vaak onbekend, maar dit bolletje heeft in ieder teentje antivirale en antibacteriële werking in zich. Dit helpt voor je algemene gezondheid als weerstandbooster. Zeker bij verkoudheid is dit natuurlijke middel effectief. Eet het niet alleen als je verkouden of ziek bent, maar gebruik het wekelijks. De normale dosering door een gerecht is één teentje per persoon.
natuurlijk middel tegen verkoudheid sanvita
 
De laatste jaren is in Azië de trend om thee te maken met taugé. Dit wordt gedaan om de vitamine C te onttrekken. 

Natuurlijk paardenmiddel tegen verkoudheid dat werkt

Het enige echte paardenmiddel tegen verkoudheid is paardenmelk. Deze melksoort wordt in poedervorm in handige capsules verkocht, zodat je het eenvoudig inneemt. Paardenmelk is één van de minst voorkomende natuurlijke producten met meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen. Van nature bevat paardenmelk zoveel verschillende voedingsstoffen dat de pure vorm al genoeg is voor een weerstand boost.

De verkoudheid en symptomen worden sterk verminderd of verdwijnen in enkele dagen na het innemen van de capsules. De capsules moet je minimaal een maand innemen voor een goede opbouw van de weerstand en om te voorkomen dat je weer snel vatbaar bent voor een infectie.

paardenmiddel tegen verkoudheid sanvita

De dagelijkse dosering van dit paardenmiddel tegen verkoudheid is vijf capsules per dag. Dat staat gelijk aan één glas melk. De capsules neem je allemaal tegelijk in met water. Als je moeite hebt om capsules in te nemen, kun je ze openmaken en de poeder mengen met lauw water of door een toetje.