Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Psoriasis Guttata behandelen

29 Aug 2022
door Sanvita Healthy

Psoriasis Guttata is afgeleid vanuit het Latijn, de taal van de medische wetenschap: druppelvormige psoriasis. Hoe ga je om met deze acute huidziekte? In dit artikel lees je de volgende onderwerpen over psoriasis guttata:  

  • De oorzaak van psoriasis guttata
  • Hoe wordt psoriasis guttata behandeld
  • Wat kun je zelf doen tegen psoriasis guttata (tips)
  • Aanpak van psoriasis guttata van binnenuit
  • Natuurlijk middel met goede ervaringen

De oorzaak van psoriasis guttata

De huidziekte psoriasis guttata heeft vaak een bijzondere oorzaak. Een van de oorzaken is erfelijkheid. In 10% van de gevallen komt psoriasis guttata voor bij mensen waarvan de ouders dezelfde huidziekte hebben of hadden. Een andere oorzaak is een infectie van de bacterie Streptokokken. Deze komt voor bij keelontsteking of ontstoken amandelen. Dit is een van de soorten psoriasis die zo ineens kan opdoemen.

Het probleem van deze huidziekte is dat de huid zich op geconcentreerde plekken (druppelvormig vaak) sneller gaat vernieuwen. Een gezonde huid kent een vernieuwingscyclus van ongeveer 28 dagen. Bij psoriasis guttata is dat 3 tot 5 dagen. Dat zorgt voor jeuk, schilfering en rode plekken.

middel tegen psoriasis guttata

Hoe wordt psoriasis guttata behandeld?

Meestal is een diagnose snel gesteld. Psoriasis guttata kenmerkt zich heel duidelijk door veel kleine rode, schilferige plekken. Vaak wordt de oorzaak wel gevonden of is het te verklaren. Het behandelen van psoriasis guttata is tegenovergesteld; in de reguliere zorg kijkt men vooral naar het tegengaan van de gevolgen. Met vette zalf, met of zonder vitamine D, of hormoonzalf zoals corticosteroïden.

Psoriasis guttata behandelen van buitenaf is het tegengaan van de gevolgen. Pak je de psoriasis van binnenuit aan, heb je veel grotere kans op volledige genezing. Als de psoriasis langer dan 3 maanden aanhoudt kan dit chronische gevolgen hebben.

Acute psoriasis guttata of niet?

Langer dan 3 maanden

Heb je langer dan 3 maanden geleden psoriasis guttata gekregen? Als je er niets aan doet, of je blijft focussen op een aanpak om de gevolgen tegen te gaan met zalfjes, blijft de psoriasis aanwezig. Lees verder wat je kan doen tegen deze huidziekte en ontdek het natuurlijke middel tegen acute psoriasis.

Korter dan 3 maanden

Heb je acuut psoriasis guttata gekregen en is dat korter dan 3 maanden geleden? Dan heb je de meeste kans er ook met zo’n 3 maanden vanaf te komen. Ons voordeelpakket capsules voor drie maanden helpt je daarbij van binnenuit.

Tips tegen psoriasis guttata en wat je zelf kunt doen

Als je je afvraagt: wat kun je zelf doen tegen psoriasis guttata en andere soorten? Je kan zelf veel doen. Wat je allereerst zelf kan doen is je levensstijl bekijken. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Eet ik voldoende groente?
  • Drink ik voldoende?
  • Beweeg ik genoeg?
  • Hoe ga ik om met stress?

Typische vragen waar je zelf veel invloed op hebt. Toch zijn er veel meer tips tegen psoriasis guttata. Deze hebben we voor je uitgezocht; praktische tips die makkelijk inzetbaar zijn tegen de druppelpsoriasis.

Tip 1; vermijd chloor tijdens het zwemmen, zwem liever in zout water.

Tip 2; eet veel groente en fruit. Meer dan 300 gram groente per dag (een paar plakjes komkommer of snacktomaatjes meerekenen) is belangrijk voor een gezonde huid en immuunsysteem. Groenten die makkelijk ergens door te mengen zijn zonder veel smaak zijn taugé en courgette.

Tip 3; lichttherapie zoals gewone psoriasis. Helpt niet op termijn maar vermindert even de klachten.

Tip 4; gebruik kokosolie om je huid vet te houden. Hiermee blijft je huid rustig en pure kokosolie maakt je huid zachter.

Tip 5: bezoek de zoutkamer. Hier kalmeert je huid van en heb je weer even minder last van psoriasis.

Tip 6: rook niet. In je lichaam zorgt dat voor het toenemen van ontstekingswaarden.

Tip 7 (meest effectieve): neem paardenmelk capsules in en ga psoriasis guttata van binnenuit tegen.

Aanpak van psoriasis guttata van binnenuit

Psoriasis guttata behandelen van buitenaf heeft alleen zin als je de jeuk wilt verminderen. Wil je de psoriasis effectief aanpakken? Doe het van binnenuit. Door paardenmelk capsules in te nemen geef je je huid eigenlijk een reset mee. Het is een natuurproduct en geen qucik-fix actie. De meeste mensen hebben hun resultaat (voor 90% of meer voor langere tijd minder last van psoriasis) binnen drie maanden gehaald.

Psoriasis van binnenuit behandelen wil niet zeggen dat je helemaal niets meer op je huid moet smeren. De capsules doen van binnenuit hun werk. Tijdens deze periode is het goed je huid van buiten ook te verzorgen. Al is het maar de eerste paar dagen om in ieder geval van de jeuk af te zijn. Waarom? Jeuk is erger dan pijn!

Gebruik de capsules met paardenmelk poeder in combinatie met de bodylotion. Dat is de meest succesvolle combinatie die wij kennen en waar onze klanten een hoge waardering voor geven. Zo verzorg je je huid van binnenuit en van buiten op een natuurlijke manier met een einddoel: leven zonder psoriasis.

Natuurlijk middel met goede ervaringen

Waarom zijn paardenmelk capsules succesvol tegen psoriasis. In tegenstelling tot veel middelen die zich richten op 1 of 2 specifieke wonderstofjes, heeft paardenmelk van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen in zich. In de capsules zit pure paardenmelk poeder, zonder hulpstoffen of vulstoffen. De natuur het werk laten doen; dat is ons statement.

Paardenmelk wordt al eeuwenlang door nomadisch volkeren gebruikt tegen allerlei allergieën, huidklachten en darmklachten. Het is een heilzaam middel wat uniek is. Uniek omdat het edele diersoort als enige niet-herkauwer melk geeft wat het qua samenstelling zo compleet is. Dat is de reden waarom deze melksoort gemakkelijk op te nemen is voor mensen. De vitamines en mineralen zorgen in zijn geheel voor een goede weerstand, opbouw van darmflora en een gezonde huid. Het immuunsysteem wordt daardoor versterkt en zo ga je van binnenuit psoriasis guttata tegen.

Aanbevolen te gebruiken tegen psoriasis guttata: drie maanden paardenmelk capsules en bodylotion. Gebruik tijdens het douchen de douchegel op basis van paardenmelk, zo bescherm je je huid tegen terugval. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »