Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Seborroïsch Eczeem: natuurlijke behandeling

8 Feb 2022
door Sanvita Healthy

Seborroïsch (officieel: seborrhoïsch) eczeem is een milde vorm van eczeem, waarbij door te veel vetproductie een mix van talg en schilfertjes op de huid ontstaat. Waar komt deze lastige benaming vandaan, hoe ontstaat seborroïsch eczeem precies en vooral: kun je seborroïsch eczeem behandelen op een natuurlijke manier? In deze blog lees je alles over deze veelvoorkomende vorm van eczeem.

Wat is seborroïsch eczeem?

Seborroïsch eczeem is een milde vorm van eczeem, ontstaan door te veel vetproductie.

Elke huid produceert talg. Ook wel vet genoemd. Het vet komt uit de talgklieren en elke huid schilfert. De huid vernieuwt zicht constant, waarbij de bovenste huidlaag steeds loslaat in de vorm van een schilfertje. Seborroïsch eczeem ontstaat voornamelijk op de hoofdhuid.

Bij veel vetproductie ontstaat er een mix van talg en schilfertjes op de huid. Dit wordt seborroe genoemd. Dan weet je ook direct waar de naam vandaan komt!

Wist je dat roos ook een vorm van seborroïsch eczeem is? Veel mensen met deze vorm van hoofdroos gebruiken anti-roos shampoo om de gevolgen te verminderen.

Hoeveel mensen hebben last van seborroïsch eczeem?

Heb jij last van seborroïsch eczeem? Dan ben je zeker niet de enige. Deze milde eczeem-vorm komt voor bij zo’n 5% van de Nederlandse bevolking. Seborroïsch eczeem is officieel een huidziekte, maar het is verder (gelukkig) wel onschuldig.

Over het algemeen hebben mannen hier vaker last van dan vrouwen. Ondanks dat het onschuldig is, kan het vaak wel vervelend jeuken – en schamen sommige mensen zich hiervoor. Een blijvende oplossing tegen seborroïsch eczeem is in veel gevallen dus gewenst.

Benieuwd wat je zelf al kunt doen om eczeem te verminderen?
Download de 
vijf praktische tips tegen eczeem!­­

Natuurlijk middel tegen seborroïsche eczeem tips

 

Zo ontstaat seborroïsch eczeem

Om te weten hoe je eczeem aanpakt, moet je eerst weten hoe dit precies ontstaat.

Er zijn een aantal oorzaken van seborroïsch eczeem.

 • Onverzadigde vetzuren (talg)

De huidziekte ontstaat veelal door te veel talgproductie. Als we hier iets verder op inzoomen, bestaat een talg uit verzadigde en onverzadigde vetzuren. Wanneer er een overschot aan onverzadigde vetzuren in de talg zit, gaat de (hoofd)huid schilferen en kan er een ontstekingsreactie komen. Dit bij elkaar noemen we het seborroïsch eczeem.

 • Pityrosporum ovale (gist)

Een hele mond vol, maar wel een algemeen iets. Pityrosporum Ovale is een gist die op ieders huid aanwezig is. De reden is nog onbekend, maar bij seborroïsch eczeem wordt er een grotere hoeveelheid dan normaal aangetroffen op de huid. Hierdoor ontstaat de roodheid en schilfering.

Wanneer je er eenmaal last van hebt, zijn er ook factoren die meespelen die seborroïsch eczeem verergeren, zoals emotionele spanningen of een koude en droge lucht. Door laatstgenoemde is seborroïsch eczeem voornamelijk een echte ‘winterkwaal’.

Seborroïsch eczeem natuurlijk behandelen

We zien vaak dat mensen op zoek zijn naar een middel om seborroïsch eczeem te verminderen. Dit kan op korte termijn werken, maar zorgt er (bijna) altijd voor dat het eczeem weer terugkomt.

Als je het ons vraagt, is het doel juist om de huid weer goed te laten functioneren. En dat doe je door de oorzaak van eczeem aan te pakken, niet het gevolg. Stap dus weg van zalfjes van dermatoloog, de drogist, natuurwinkel etc.

Door seborroïsch eczeem natuurlijk te behandelen, pakken we het probleem bij de kern aan. Een bewezen oplossing zijn de Sanvita paardenmelk capsules. 

Paardenmelk tegen seborroïsch eczeem

Voor veel mensen is paardenmelk meer dan 40 vitaminen en mineralen. We kennen weinig capsules met zoveel vitaminen en mineralen. Het is een unieke samenstelling. Paardenmelk wordt eigenlijk niet vergeleken met koemelk of geitenmelk. De samenstelling van paardenmelk lijkt het meest op moedermelk. 

Door de vele vitaminen en mineralen zorgt het voor een gezonde darmflora. Veel aandoeningen komen vanuit de darmflora. Als dat niet goed functioneert en niet wordt gevoed met vitaminen en mineralen uit voeding, werkt het niet dus niet.

Het gevolg daarvan is een ongezonde huid – en seborroïsch eczeem als mogelijk gevolg. Paardenmelk bevat een meer dan voldoende mix aan vitaminen en mineralen. Als je de darmflora hiermee dagelijks voedt, zal je huid gaan stralen.

tegen seborroïsch eczeem

Hoe neem je Sanvita paardenmelk capsules in?

​Bij seborroïsch eczeem is het belangrijk om de dosering rustig op te bouwen. Zo wennen je darmen er rustig aan.

Sanvita’s Paardenmelkcapsules…

 • zijn gemakkelijk te doseren;
 • bestaan uit constant dezelfde hoeveelheid;
 • kun je met water innemen;
 • voorkomen onhandigheid met poeder;
 • worden bezorgd door de brievenbus.

Tip: zijn de capsules te groot? Dan kun je ze één voor één gemakkelijk uit elkaar halen en mengen met lauw water of yoghurt.

Bouw de dosering van de Sanvita paardenmelk capsules als volgt op:

 • Dag 1: één capsule
 • Dag 2: twee capsules
 • Dag 3: drie capsules
 • Dag 4: vier capsules
 • Dag 5: vijf capsules

De vijf capsules houd je dan gedurende drie maanden aan bij seborroïsch eczeem.

Voor een goed resultaat raden we wel minimaal drie maanden aan. Een natuurproduct moet je de tijd gunnen om het werk in je lichaam te doen.

De Sanvita capsules vinden we het belangrijkste product. We willen dat de oorzaak van seborroïsch eczeem wordt aangepakt en niet direct de gevolgen. Dus: neem de kalmerende lotion of dagcrème/nachtcreme om de werking van buitenaf te stimuleren. Dat zorgt voor een snelle werking en de jeuk wordt hiermee sterk verminderd.

Heb jij vragen over seborroïsch eczeem?

De kans is natuurlijk aanwezig dat je na het lezen van deze blog nog vragen hebt over seborroïsch eczeem, of over onze natuurlijke behandeling tegen seborroïsch eczeem.

Je kunt op werkdagen tot 21:00u met ons chatten op de website over al je vragen. Je kunt ons ook even een berichtje sturen via Facebook of Instagram

Gratis verzending in Nederland en België. Elke werkdag om 23:59 uur verzenden wij bestellingen.