Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Wat te doen tegen acne?

8 Sep 2017
door Sanvita Healthy

Wat is acne en wat kan je ertegen doen? In deze blog leggen wij je uit wat acne precies is en lichten wij een aantal effectieve tips toe die je kan gebruiken tegen acne. Na het lezen van deze blog over de huidaandoening acne ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tips.

Wat is acne?

Acne is een huidaandoening waar veel mensen last van hebben. Het komt voornamelijk voor onder jongeren, al hebben sommige oudere mensen er ook erg veel last van. Eigenlijk is acne een verzamelnaam voor veel verschillende huidaandoeningen, en komt acne boven alle andere huidaandoeningen het meeste voor.

Waar komt acne vandaan?

De talgklieren produceren op enig moment meer talg en huidsmeer, waardoor de poriën, waardoor de talg naar buiten moet, verstopt raken. Hierdoor ontstaat een kleine ontsteking en ophoping wat voor puistjes of mee-eters zorgt.

Meestal komt acne op het gezicht, de borst, rug en schouders voor. Pubers of jongvolwassenen die te maken hebben met erge acne kunnen last krijgen van emotionele of sociaal psychische klachten. Puisten en pukkels zorgen voor een gevoel van schaamte of angst en sommige mensen worden hierdoor depressief of krijgen minderwaardigheidscomplexen. Bij volwassenen die lijden aan een chronische vorm van acne heeft dit grote invloed op de kwaliteit van leven.

Nadat acne succesvol behandeld en verdwenen is, kunnen er op termijn nog steeds littekens en/of pigmentvlekken achterblijven op de huid.

natuurlijk middel tegen acneTips bij acne

Als je last hebt van acne kun je er zelf veel aan doen. Ook kan je naar medische specialisten gaan. Dermatologen en andere huidspecialisten hebben de volgende oplossing meestal als advies aan mensen met acne. Hier staan enkele veel voorkomende traditionele tips bij acne:

  • Dieptereiniging door middel van chemische/medische peeling. Deze methode helpt bij vernauwingen van de huid poriën door acne en verwijdert de dode huidcellen. Wel gaat de huid hierdoor sneller nieuwe huid aanmaken en heb je weer sneller dode huidcellen.
  • Rood/blauw lichttherapie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van led verlichting wat een bepaalde intensiteit en kleur weergeeft. Door de verschillende stralingen wordt de huid en onderliggende spieren gestimuleerd in de bloedsomloop, werkt het kalmerend en is verder niet schadelijk voor de huid. Wel is dit een tijdelijke oplossing.
  • Lasertherapie. Door kleine gaatjes in de huid te maken, wordt door middel van radiogolven de onderliggende huidlaag gestimuleerd nieuwe huidcellen aan te maken. Ook worden hiermee littekens verminderd.

Paardenmelk bij acne

Een natuurlijk middel tegen acne is het gebruik van paardenmelk. Door de biologische en unieke samenstelling van paardenmelk hebben veel mensen baat bij het gebruik van paardenmelk bij acne. Paardenmelk zorgt voor een gezonde huid, afvoer van afvalstoffen in het lichaam en een optimale gezondheid in de huidlagen. Paardenmelk moet je drie maanden innemen in de vorm van paardenmelk capsules en als natuurlijke paardenmelk crème op de huid zacht insmeren. De eerste maand hebben de meeste mensen al een groot resultaat behaald. Het is van belang dat je doorgaat tot de drie maanden om zijn en daarna langzaam afbouwt met het innemen van paardenmelk capsules.

Door de zuivering in het lichaam en de voeding van de huid en zorgt paardenmelk voor een zachte huid, helpt het littekens verminderen en soms zelfs onzichtbaar weg te nemen. Dit alles doordat er meer dan 40 verschillende soorten vitaminen en mineralen in paardenmelk zitten, wat ervoor zorgt dat voornamelijk de huid optimaal verzorgd wordt.

op basis van paardenmelk.

Paardenmelk crème tegen acne  

Biologische paardenmelk crème is geschikt voor een goede verzorging van je huid. Een gevoelige, schrale en ruwe huid wordt zacht, gaaf en mooi. Paardenmelk crème moet je dun aanbrengen en bevat natuurzuivere paardenmelk, diverse plantaardige oliën en kent geen synthetische toevoegingen.

Bestellen en ontvangen

Je bestelling op werkdagen voor 23:59 uur wordt dezelfde dag nog ingepakt en verzonden. Zo kun je snel beginnen en heeft de huid snel rust. Je bestelling wordt in heel Nederland gratis bezorgd. In andere landen worden de verzendkosten berekend bij het bestellen.