Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Wat te doen bij bronchitis?

4 Aug 2022
door Sanvita Healthy

Je kunt zelf veel doen tegen acute bronchitis of chronische bronchitis. Het plaatje laat het al zien: begin in je koelkast. In dit artikel vindt je informatie over acute en chronische bronchitis, tips tegen bronchitis en welk natuurlijk middel helpt bij bronchitis. Dus als je je afvraagt wat je kan doen tegen bronchitis is dit de plek waar je moet zijn.

Wat te doen tegen chronische bronchitis?

Chronische bronchitis is een ontsteking aan de slijmvliezen in de kleine luchtwegen en bronchiën. De diagnose chronische bronchitis krijg je als je meer dan drie maanden achter elkaar in meer dan 2 jaar last hebt van overmatige slijmproductie.

Chronische bronchitis krijgt vaak de naam COPD. Een Engelse afkorting met de Nederlandse vertaling Chronische Obstructieve Long Ziekte. Veel gebruikte middelen tegen chronische bronchitis zijn luchtwegverwijders, bijnierschorshormonen zoals corticosteroïden en slijmverdunners. Deze middelen zijn allemaal gericht op de gevolgen die chronische bronchitis kent.

Bij de tips in dit artikel (scroll) kom je een natuurlijk middel tegen die ontstekingen in luchtwegen en longblaasjes tegengaat én slijmvliesproductie reguleert. Niet wetenschappelijk bewezen en geen medicijn. Wél een natuurlijk middel met veel positieve ervaringen.

leren leven met chronische bronchitis geen optie: natuurlijk middelWat te doen tegen acute bronchitis?

Er is sprake van acute bronchitis als je klachten hebt zoals:

  • Slijm ophoesten of vastzittend slijm;
  • Koortsige klachten hebt;
  • Erg vermoeid bent;
  • Een piepende ademhaling hebt.

Als je deze klachten hebt kun je er vanuit gaan dat je acute bronchitis hebt. Deze klachten kunnen binnen één tot twee dagen ontstaan, vandaar de naam Acute Bronchitis.  

Kan acute bronchitis vanzelf overgaan?

Als je verder geen allergieën, weerstand- of energieproblemen en longproblemen hebt, is acute bronchitis vaak met zo’n 5 weken over. Het hoesten kan nog tot zo’n 6 weken daarna aanhouden. Je kan de totale tijd dat je last hebt van acute bronchitis met zo’n 4 tot 6 weken verkorten door de tips op te volgen in dit artikel. Acute bronchitis kan zich ontwikkelen in chronische bronchitis. Dat wordt het als je langer dan drie maanden per jaar last hebt en dit in ieder geval twee jaren aanhoudt.

Medicijnen zoals antibiotica bij bronchitis

Omdat acute bronchitis vaak langzaam weer verdwijnt, is antibiotica heftig geschut bij deze klachten. Los het liever op met een natuurlijk middel die je weerstand ondersteund, zoals in onderstaande tips genoemd. Antibiotica kent ook bijwerkingen zoals koorts, flauwvallen en diarree. Zie het als laatste redmiddel als je echt alles geprobeerd hebt.

welke huismiddeltjes werken tegen bronchitis? tips tegen bronchitis

Last van een vastzittende hoest of vastzittend slijm?
Lees dan de onderstaande tips tegen bronchitis⇓.

Tips tegen bronchitis  

Acute bronchitis is er vaak binnen een tot twee dagen. Het betekend dat je snel beslissingen moet nemen en deze tips in acht moet nemen. Deze tips kun je gebruiken als tips tegen acute bronchitis én als tips tegen chronische bronchitis.

Tip 1: Neem rust. Met rust geef je je longen de ruimte zich te herstellen of de ontsteking niet verder te ontwikkelen. Rust heeft ook een positieve werking op je immuunsysteem. Bij bronchitis is dit namelijk erg verzwakt.

Tip 2: Neem voldoende vocht. Veel drinken en vooral ook vochtrijk voedsel eten is erg belangrijk bij bronchitis. Je lichaam kan zich hierdoor sneller resetten en afvalstoffen afvoeren. Drink minimaal 1,5 liter water of thee en eet minimaal 350 gram groenten.

Leuk weetje: hydratatie van je lichaam werkt dubbel zo goed met vocht vanuit groenten en fruit dan vanuit water.

Tip 3: Als je rookt; stop of verminder. Rook je stevig en kun je niet zonder? Bouw het af tot 1 of 2 sigaretten per dag. Je lichaam moet hard werken de stoffen uit je longen te krijgen. Het resultaat is meestal met zo’n 2 tot 4 weken al te merken. Je zult in deze periode merken dat vastzittend slijm makkelijker kan worden opgehoest. Dit is in de afgelopen jaren opgehoopt in de longen en krijgt nu de kans afgevoerd te worden. Spuug het zoveel mogelijk uit in plaats van doorslikken.

Tip 4: Zorg voor frisse lucht in huis of op je werkplek. Frisse lucht helpt je longen beter te functioneren. Ventileer regelmatig met open deuren en open ramen zodat er verse lucht de ruimte in kan komen. Vermijd binnen roken, stofzuig voldoende en houdt je huis schoon.

Tip 5: De meest effectieve tip tegen bronchitis is op basis van ervaringen in de praktijk: gebruik paardenmelk capsules. Dit natuurlijke middel tegen bronchitis is met meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen gericht op het herstel van longproblemen en ontstekingen. Het wordt ook veel gebruikt tegen allergieën, huidklachten en astma.

Natuurlijk middel tegen bronchitis

Een natuurlijk middel tegen bronchitis vindt je niet zomaar. Paardenmelk is een uniek natuurproduct. Vaak is het niet mogelijk met één specifiek stofje bronchitis effectief tegen te gaan, Paardenmelk is daarvoor een middel met veel positieve ervaringen. Paardenmelk wordt biologisch geproduceerd, verpoederd en verpakt in handige capsules. Deze neem je dagelijks in tot het gewenste resultaat bereikt is. Om je immuunsysteem volledig te resetten adviseren wij dit natuurlijke middel 3 maanden in te nemen.

De dosering voor paardenmelk capsules bij volwassenen is 5 capsules per dag. Deze kun je allemaal tegelijk innemen met water. Voor kinderen geldt de volgende dosering:

  • Tot 1 jaar één capsule per dag (open maken en mengen met warme fles of in een toetje)
  • Tot 2 jaar twee capsules per dag
  • Vanaf 2 tot 4 jaar drie capsules per dag
  • Vanaf 4 tot 6 jaar vier capsules per dag
  • Vanaf 6 jaar vijf capsules per dag

paardenmelk capsules zijn een natuurlijk middel tegen bronchitis

Hoe lang paardenmelk capsules innemen?

Het beste voor het immuunsysteem bij bronchitis is de paardenmelk capsules drie maanden innemen. Meestal zijn na de eerste weken de klachten al grotendeels over. Om te voorkomen dat de bronchitis zich ontwikkeld naar chronische bronchitis is het belangrijk de drie maanden vol te maken.

Als je al chronische bronchitis of COPD hebt, is de drie maanden ook aanbevolen. Daarna kun je kiezen, als de klachten sterk vermindert zijn, om de dosering aan te passen naar 2 of 3 capsules per dag. Op die manier ondersteun je het immuunsysteem op een natuurlijke manier. Paardenmelk capsules is een voedingssupplement en mag ingenomen worden in combinatie met voorgeschreven medicijnen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »