Winkelmandje(0 Producten)
Geen producten gevonden

Wat te doen tegen psoriasis?

3 Jan 2022
door Sanvita Healthy

In deze blog behandelen we psoriasis en de natuurlijke oplossing die we daarbij hebben. Als je je afvraagt ‘wat moet ik doen tegen psoriasis’ dan heeft dit artikel waardevolle informatie om je huidklachten tegen te gaan.

In deze blog staat psoriasis centraal en kom je erachter dat je (nog) niet alles geprobeerd hebt!

Ga direct naar:

Oorzaak van psoriasis

Je vraagt je misschien wel eens af; hoe kom je aan psoriasis? De oorzaak van psoriasis is in de medische wetenschap niet exact bekend. Dit komt omdat er geen eenduidige eigenschappen te zien zijn bij mensen die de huidziekte psoriasis hebben. Allereerst zijn er verschillende soorten psoriasis, met bij ieder soort eigen oorzaken en symptomen.

Wat wel bij alle soorten overeenkomt, is de ontstekingsreactie in de lederhuid, door de versnelde celdeling in de opperhuid (bovenste huidlaag). Een gezonde huid heeft iedere 28 dagen een cel vernieuwing. Bij psoriasis is dat maar enkele dagen. Hierdoor krijgt je huid een schubbeneffect.

Andere oorzaken kunnen zijn:

 • Psychische en/of mentale stress
 • Bijwerkingen van synthetische geneesmiddelen of kuren
 • Een opgelopen infectie
 • Een beschadigde huid
 • Erfelijkheid

Mensen die lijden aan psoriasis hebben vaak jeuk en open en/of rode plekken op de huid. Ook vermoeidheid en pijn zijn veelgehoorde klachten bij psoriasis.

psoriasis natuurlijke behandeling sanvita

Hoe herken je psoriasis

Psoriasis symptomen herkennen is niet moeilijk. Dit komt omdat deze huidaandoening erg duidelijk zichtbaar is en vaak jeuk veroorzaakt. De eerste symptomen van psoriasis zijn schilferige plekken, jeuk en duidelijk kleurverschil.

Het beste is zo snel mogelijk actie te ondernemen met uiteraard het beste natuurlijke middel tegen psoriasis. De plaatsen waar psoriasis vaak het eerste voorkomt zijn de ellebogen, knieën, onderrug en haargrens.

Soorten psoriasis

Er zijn veel soorten psoriasis, maar meer dan 70% van de mensen hebben de eerste twee soorten:

 • Psoriasis vulgaris; meest voorkomend op ellebogen, knieën en onderrug
 • Psoriasis capitis; voorkomend bij de haargrens, hoofdhuid en slaap
 • Psoriasis guttata; jeukende plekken die acuut opkomen over het hele lichaam
 • Psoriasis inversa; in de lichaamsplooien zoals oksels, knieholten, liezen, billen en borsten
 • Psoriasis unguïum; aangetaste nagels
 • Psoriasis pustulosa; pusblaasjes met rode huid daaromheen, vooral bij rokers
 • Artritis psoriasis; gewrichtsklachten in combinatie met huidklachten
 • Psoriasis erytrodermie; zeldzaam en zeer gevaarlijk door verlies van temperatuurregulatie

Bij iedere soort psoriasis is het goed om je levensstijl zo aan te passen of te handhaven dat je zoveel mogelijk natuurlijk voedsel eet, veel water drinkt, suikers vermijdt en veel beweegt.

Daarnaast is het goed om je huid te verzorgen met natuurlijke huidverzorgingsproducten, zoals die van Sanvita.

Beste crème tegen psoriasis

In de strijd tegen psoriasis en andere huidklachten zoals eczeem, hebben we ons assortiment nauwkeurig ontwikkeld. Wij zijn ervan overtuigd dat onze producten, die voorzien zijn van een belangrijk bestanddeel, namelijk paardenmelk, de huid dusdanig verzorgen en ondersteunen dat de psoriasis sterk verminderd of verdwijnt.

Onze crèmes hebben verschillende samenstellingen, omdat ze speciaal ontwikkeld zijn voor de verschillende huidtypes op ons lichaam. Ook zijn al onze producten geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Dagcrème

De Sanvita Dagcrème is speciaal geschikt voor de gevoelige huid en bevat voedingsstoffen en verzorgingselementen die een gunstige uitwerking hebben bij psoriasis.  Door de lichte structuur dringt de dagcrème snel in de huid. 

Zonder de natuurlijke laag aan te tasten zorgt de Sanvita Dagcrème voor een milde en natuurlijke verzorging van de huid en voorkomt het de uitdroging van weer, wind en andere invloeden. 

dagcreme tegen psoriasis

Bodylotion

Sanvita Bodylotion is voor mensen met psoriasis een goede oplossing. De verzorgende functie van alle natuurlijke ingrediënten en uiteraard de paardenmelk zorgen voor verlichting van jeuk, ondersteunen het herstellende vermogen van de huid en beschermen de toplaag van je huid. 

Bodylotion sanvita tegen psoriasis

Handcrème

De Sanvita Handcrème zorgt voor een langdurige verbetering en goede bescherming en verzorging van de huid.

De handcrème bevat natuurlijke vitaminen, mineralen en andere biologische bestanddelen. Daardoor wordt het eigen herstelproces ondersteund en zullen irritaties kalmeren. Je handen voelen daardoor zacht aan.

Ook kun je de handcrème gebruiken bij droge, schrale ellebogen, knieën en andere geïrriteerde plekken van je huid.

handcreme tegen psoriasis

Nachtcrème

Sanvita Nachtcrème is speciaal ontwikkeld tegen huidklachten. De celdeling in je huid is het meeste aan het werk in de nacht, tussen 23:00 uur en 04:00 uur. Door in de nacht je huid te verzorgen met de vitaminen en mineralen, ondersteun je dit proces op een natuurlijke manier.  

Met onze nachtcrème ben je verzekert van een natuurlijke verzorging, zonder schadelijke stoffen in de huid te smeren. De paardenmelk en andere natuurlijke ingrediënten zorgen voor een gezonde doorbloeding en meer elasticiteit. 

nacht creme tegen psoriasis

De beste crème tegen psoriasis is dus een mix van een goede aanpak die je zelf kiest. Heb je last van psoriasis op je handen, kies je voor de handcrème. Wil je de beste crème tegen psoriasis op je hoofdhuid of borst, kies je de dagcrème en nachtcrème. Ben je op zoek naar de beste crème voor psoriasis op je romp, armen of benen? Dan is de bodylotion geschikt.

Uiteraard is ook een combinatie van de producten mogelijk, alle recepturen zijn op elkaar afgestemd. Sanvita heeft zelfs een Voordeelpakket Huidverzorging, zodat je gebruik kan maken van een korting bij de aanschaf van iedere crème soort. Zo kun je zorgeloos genieten van een rustige huid.

beste huidverzorging bij psoriasis

Bij de verzorging van je huid met psoriasis is de allerbeste crème heel belangrijk. Óók is het belangrijk je psoriasis van binnenuit te behandelen.

Beste behandeling tegen psoriasis

De beste psoriasis behandeling is die behandeling waarbij je het meeste resultaat boekt tijdens de behandeling én dat het voor een langere periode weg is of onder controle blijft.

Precies dát maakt onze natuurlijke behandeling geschikt tegen iedere vorm van psoriasis. Met onze capsules geef je je huid van binnenuit de juiste mix en dosis vitaminen, mineralen en sporenelementen die nodig zijn voor een gezonde huid.

paardenmelk capsules tegen psoriasis

Onze capsules bestaan voor 100% uit paardenmelk poeder. Paardenmelk bevat van nature meer dan 40 soorten vitaminen en mineralen die speciaal geschikt zijn voor inwendige huidverzorging. Veel mensen met ernstige psoriasis of eczeem zijn met onze producten geholpen, hebben geen klachten meer en/of houden met een lage dosering de klachten onder controle.

Onze beste behandeling tegen psoriasis is het innemen van 5 capsules per dag, op één vast moment. Zo verzorg je je huid van binnenuit. Gebruik de capsules minimaal drie maanden, zodat je lichaam een goede werking kan inzetten tegen psoriasis. 

Sanvita Capsules zijn 100% natuurlijk, daarmee heeft je lichaam de tijd nodig de werkzame stoffen op te nemen en naar de huid te voorzien van deze stoffen. Dat kan enkele dagen tot enkele weken duren voordat je resultaat ziet.

Een goede behandeling tegen psoriasis is met de capsules van binnenuit de huid verzorgen, maar ook van buitenaf de huid verzorgen met onze verzorgingsproducten.